Omrčen prejak

Rovinjski superligaš poražen od odbojkaša Splita

| Autor: Ivica RADETIĆ
(Snimio Ivica Radetić)

(Snimio Ivica Radetić)


SPLIT : ROVINJ      3 : 1

SPLIT - Utakmica 21. kola Super lige Split - Rovinj 3:1 (25:18, 25:12, 19:25, 25:19). Dvorana: SC Poljud. Gledatelja: 80. Suci: Dalibor Tota i Ana Stipaničev Matečić (oboje Rijeka).

SPLIT: Barić, Omašić, Klisović, Kontri, Dell Orco, Glaurdić, Šutić, Matkovac, Stančić (L), Omrčen, Gudelj, Ćosić, Domljanin, Sabljić (L).

ROVINJ: Sponza, Matić (L), Ličina, Pulić, Fatorić, Šetić, Šćepanović, Da Silva Goncalves, Da Silva Braga, Preden, Džeba.

Nakon što su dva kola prije kraja osigurali ostanak u Superligi, rovinjski odbojkaši put Splita otputovali su opušteno. Domaći koji se nalazi u dosta složenoj situaciji već u prvom setu poveli su 9:5, a kod rezultata 15:8 trener Gavrilov drugi put pokušava pokrenuti svoje igrače. Predvođeni iskusnim Omrčenom Splićani su na najbolji način iskoristili svaku pogrešku Rovinja i poslije 22 minute dobivaju set. Domaćin nastavlja dobrom igrom i u drugom setu i vodi 4:1 i 9:5, kad Rovinjcima dosta glavobolje zadaje Dell Orco sa svojim oštrim serviranjem. Poslije 17:11 u svoje ruke odluku je uzeo ponovo Omrčen i povećao prednost dok su igrači Rovinja uspjeli uknjižiti tek 12 poena.

Tek u trećem setu igrači Rovinja pokazuju svoje pravo lice, poslije 8:8 na serviranje Brazilca Goncalvesa prvi puta na utakmici Rovinjci čine seriju od pet poena i preokreću igru u svoju korist. Poveli su 18:15 i ponovo svojim »ubojitim« serviranjem i dobrim blokom Fatorić, Džeba i Sponza dobivaju ovaj set.

Serviranjem Omrčena i vodstvom 6:2 te nešto kasnije poenima i serviranjem Dell Orca za 12:6, ponovo su domaćini preuzeli igru u četvrtom setu te na koncu došli do dragocjenih bodova za spas i pored toga što ih u posljednjem kolu čeka odlučujući susret na gostovanju protiv Medicinara Trnje, a poraženi će se pridružiti Zadru u napuštanju elitnog ranga.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini