Prva liga

Polovičan uspjeh pulskih odbojkašica u drugom kolu: Gostujuća pobjeda i domaći poraz

| Autor: Ivica CEROVAC
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Drugo kolo u nizu, klubovi iz najvećeg istarskog grada ostvarili su polovičan uspjeh u Prvoj ligi odbojkašica, a kao i tjedan dana ranije, slavio je onaj koji je gostovao. Ovom prilikom bila je to Pula, koja je do dva boda stigla u Sinju na način da je prva dva seta riješila u svoju korist, potom naredna dva izgubila, no peti nije donio previše dramatike i igračice trenera Gorana Jovanovića su ga sigurno riješile u svoju korist. S druge strane, dvorana na Velom Vrhu više nije neosvojiva tvrđava, a prvi klub koji je ove sezone stigao u njoj do bodova postao je Olimpik. Zagrepčanke kojima na klupi sjedi Rovinjež Saša Ivanišević tako su u osam dana povezale dva trijumfa u Puli, jer su u prošlom kolu slavile u Pattinaggiju. Tom su prilikom prepustile domaćinu jedan set, dok su sada upisale "čistu" pobjedu, premda su sva tri seta bila neizvjesna.

U prvom su Velovršanke uspjele 6:10 pretvoriti u 13:12, imale su potom 16:13 i 19:17, no završnica je pripala gošćama koje su stigle do 22:24 i zatim realizirale drugu set loptu. Narednu dionicu bolje su otvorile igračice trenerice Tatjane Tonković, da bi kod rezultata 10:8 upale u krizu koje su Zagrepčanke iskoristile da se odvoje na 12:17. Tu još ništa nije bilo riješeno, jer je domaća ekipa uspjela stići do poravnanja (19:19), da bi nakon po jednog osvojenog poena na svakoj strani, gošće odjurile do 21:25. Nastavio je Olimpik u tom ritmu i na početku trećeg seta (0:5), Velovršanke su s četiri poena u nizu odmah uhvatile rezultatski priključak, ali uslijedio je novi pad u njihovoj igri koji ih je odveo do "minus sedam" (9:16). Uslijedila je minuta odmora koja je ispunila svrhu, jer je povratak na parket donio seriju 6:0 domaćih odbojkašica, koje su nedugo zatim stigle i do poravnanja (20:20). No, više od toga nisu uspjele napraviti te su gošće, kao i u prvom setu, povele s 22:24 i potom realizirale drugu meč loptu.

Da dramatike u Sinju neće nedostajati dao je naslutiti prvi set okončan as servisom Eli Županić za konačnih 26:28. Drugi je krenuo igrom na refule te se 4:0 brzo pretvorilo u 4:5, nakon čega su Puljanke prvu opipljiviju prednost izgradile s tri uzastopna poena za 9:14, održavale razliku do 15:18 i onda u završnici seta još malo dodale gas za konačnih 16:25. Sve je ukazivalo da bi do pobjede mogle stići u trokoraku nakon što su u trećem setu 13:12 pretvorile u 13:16 i potom čuvale tih "plus tri" do 18:21, no onda su od narednih sedam poena osvojile samo jedan i ušlo se tako u četvrti set. Njega su gošće loše otvorile (6:1) i nikako im nije uspijevalo da uhvate priključak (18:11), sve do same završnice kad su se primakle na samo poen zaostatka (21:20). No, potpuni povratak je izostao, jer su Sinjanke s četiri poena u nizu izborile peti set. On se brzo pretvorio u jednosmjernu ulicu, jer su ga Puljanke otvorile s 1:8 potom mirno privele kraju okončavši ga asom Eme Poropat.

Stigla je tako Pula na dva boda zaostatka za Velim Vrhom, odlična najava za gradski derbi koji će se u subotu, s početkom u 18 sati, igrati u Pattinaggiu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum