Financijski ojačati klub

Rovinjski superligaš sezonu okončao prvi ispod crte za Ligu za prvaka

| Autor: Ivica RADETIĆ
(Foto Ivica Radetić)

(Foto Ivica Radetić)


Nekoliko kola prije kraja ovogodišnjeg prvenstva rovinjski odbojkaši s osam pobjeda i 14 poraza sačuvali su status u Superligi. Znajući da se liga ove godine smanjuje s 12 na 10 klubova, ligu napuštaju Zadar i Medicinar Trnje, dok momčad Siska čekaju kvalifikacije. Drugu godinu za redom odbojkaši Rovinja na kraju prvenstva zauzeli su sedmo mjesto i potvrdili da su stabialan superligaš te nositelj muške odbojke u Istarskoj županiji.

I pored toga što su Rovinjci s nekoliko pojačanja imali ambicije da se bore za jedno od prvih šest mjesta koje vodi u doigravanje za prvaka Hrvatske, u prvom dijelu prvenstva Rovinj je neočekivano poražen kod kuće od susjedne Rijeke 1:3 i Medicinara Trnje 2:3, dok su ispustili pobjedu u gostima u Slavonskom Brodu 2:3 od Marsonije, što im je oduzelo šesto mjesto. U drugom dijelu odbojkaši Rovinja poraženi kod kuće od Siska u posljednjem kolu kada im je već bio osiguran status superligaša, i od Splita te po drugi put od Rijeke u gostima. No, nema sumnje da je trener Aleksandar Gavrilov u kratko vrijeme mušku rovinjsku odbojku postavio na čvrste temelje.

Skroman budžet

- Što se rezultata tiče, i jesam i nisam zadovoljan ove sezone - naglašava Gavrilov. - Ponosan sam što smo u dvije godine stvorili dobru i čvrstu momčad, koja ne treba strahovati za ispadanje kad se liga smanjuje. Potvrdili smo prošlogodišnji uspjeh i sedmo mjesto te predvodimo klubove donjeg doma ljestvice izuzetno dobre i kvalitetne odbojkaške lige. Nisam zadovoljan što nismo uspjeli osigurati planirano šesto mjesto i Ligu za prvaka. U tome smo isključivo sami krivi jer smo u prvom dijelu izgubili kod kuće od klubova koji su prvenstvo završili ispod nas. Velika je šteta jer smo imali veliku priliku da se nađemo u gornjem dijelu ljestvice. Mnogi klubovi u najvišem rangu imaju znatno veća sredstva od nas. Zato se moramo snalaziti kako možemo i zato još jednom želimo zahvaliti Gradu Rovinju, Sportskoj zajednici i našim sponzorima koji su nas pomogli kad se mnogi sportski klubovi bore s teškom financijskom krizom. Tražimo potporu od sponzora koji prepoznaju naš napredak, rad i trud, kako bi se i dalje ravnopravno nosili s jačim odbojkaškim sredinama. Rovinj je klub s najskromnijim buđetom u Superligi.

Kako ocjenjujete učinak pojedinih rovinjskih odbojkaša ?

Divim im se jer domaći dečki i pojačanja koja smo doveli shvaćaju teške financijske mogućnosti. Marljivo rade treniraju i dosta vremena i odricanja daju ovom napornom sportu. Velika je šteta što ne možemo trenirati dva puta dnevno zbog zauzetosti dvorane koju koriste škole - ističe trener rovinjskih odbojkaša

Ovu dobro posloženu momčad Rovinja predvodi iz godine u godinu sve bolji i iskusniji Aleksandar Fatorić koji je motor momčadi. Izuzetno veliko pojačanje u drugom dijelu prvenstva dobilo se u Brazilcu Renanu Da Silvi Goncalvesu, koji je voljan i dalje ostati u Rovinju. Treba spomenuti da su veliki iskorak učinili Ivan Džeba, pogotovo u drugom dijelu kad je i dobio veću minutažu, i Gianluca Sponza kojemu nedostaje više treniranja. Toni Šetić ima dosta osilacija, dok standardno svoju minutažu odrade Marko Ličina, libero Maurizio Matić, Da Silva Braga te Danijel Janko koji je uvijek, kako ističe trener Gavrilov, dobro došao. Treba pohvaliti Matiju Šćepanovića koji putuje iz Pule, ali je redovit na trenizima i puno je napredovao, kao i veliku nadu Filipa Pulića. Tu su još iskusni Sergio Ricardo Preden, Andrej Kovačević, mladi Luka Pamić i Andrea Fatorić, koji trebaju dobiti veću minutažu u igri. Rovinj ima još oko 30-ak mladih igrača od kojih nekoliko mladih igrača koji svojim radom i zalaganjem sve više kucaju na vrata prve ekipe.

Jutarnji termin

Rovinjskim odbojkašima slijedi stanka i ljetni mjeseci, kad će većina igrača raditi u turizmu, pa je jasno da do početka nove sezone treba pomno isplanirati pripreme.

- Od nove sezone 2024/25 liga se s deset klubova ponovo smanjuje na osam, što je znak da će Superliga biti još zahtjevnija. U klubu će moći igrati samo tri stranca i zato će trebati pojedini klubovi više pažnje posvetiti domaćim igračima. Moramo se pobrinuti za dvije bitne stvari. Prva je da što je više moguće pojačamo financijske mogućnosti kluba kako bi bili ravnopravni s ostalim klubovima našeg ranga kao što su Varaždin, Ribola Kaštela, Centrometal i Marsonia. Tu bi potencijalni sponzori trebali prepoznati naš rad i trud te uvidjeti da muška odbojka svojim napretkom privlači što više gledatelja na utakmice u Rovinju. Drugi cilj je da se pokušamo izboriti da možemo nesmetano održavati i jutarnje trenige jer bi to značio napredak za Muški odbojkaški klub Rovinj i bio bi stepenica više za masovnost ovog sporta - zaključio je trener Aleksandar Gavrilov.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater