crkva sv. Feliksa i Fortunata u šišanu

Nastup osamdesetak izvođača pod vodstvom maestra Petra Matoševića: Uspješan nastup za kraj kratke turneje

| Autor: Mladen Radić
Dirigent Petar Matošević s izvođačima (Snimio Boro Vučković)

Dirigent Petar Matošević s izvođačima (Snimio Boro Vučković)


Dirigent, aranžer i saksofonist Petar Matošević organizirao je u povodu Uskrsa turneju orkestra i zborova koja je u subotu navečer došla je do kraja koncertom u crkvi sv. Feliksa i Fortunata u Šišanu koja je bila prepuna posjetitelja. Kratak ali raznovrstan program obuhvatio je poznate skladbe Elgara, Jenkinsa, Vangelisa i Morriconea, kao i klasična djela Mozarta i Mascagnija, da bi nastup bio zaokružen skladbom pulskog autora Branka Radića pod nazivom »Osculetur me« koja je izvedena i na bis nakon aplauza oduševljene publike.

U Šišanu je tako nastupilo 80-ak izvođača, od vokalne skupine Ad libitum ZT iz Brtonigle pod ravnanjem Dionee Sirotić, vokalne skupine Theremines ZT iz Šišana pod ravnanjem Sandre Petrović Disphalli, ženska klapa Agata iz Kanfanara pod ravnanjem Ane Messmer, vokalne skupine Arpa Višnjanskog ZT pod ravnanjem Jovane Vučević, te dva ansambla pod ravnanjem samog maestra Matoševića, vokalne skupine Novigrad Vocalensemble novigradskog ZT i porečkog orkestara PorFil.

Na koncertu se osjetila poletna atmosfera kakva je bila na cijeloj trodijelnoj turneji na kojoj su se okupili razne vokalne skupine i zborovi te orkestar. Raznovrstan program zaokupio je pažnju i oduševio prisutne, uključujući župnika Armanda Illicha koji ih je pozvao da dođu opet. Pokazalo se tako da mala mjesta mogu biti idealna za ovakve koncerte, ponekad čak i bolja od nekih većih mjesta, prvenstveno zbog pozitivne energije koja se osjeti u zraku. Iako su skoro svi izvođači amateri, svejedno su spremni dati najbolje od sebe.

Matoševiću su pomogle zajednice Talijana Brtonigle, Novigrada, Višnjana i Šišana i Općina sv. Lovreč Pazenatički no, kako je preksinoć istaknuo Claudio Grbac iz ZT Šišana, ništa ne bi bilo moguće bez samih zboraša koji su vježbali pojedinačno da bi zajednički spojili glasove na koncertima. Matošević se zahvalio orkestru koji postoji tek dvije godine, kao i kolegicama koje su prihvatile njegovu, kako kaže, pomalo ludu ideju, a to su Dionea Sirotić, Ana Messmer, Jovana Vučević i Sandra Petrović Disphalli.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of