TURNEJA KANTAUTORICE OSEBUJNOG GLASA

Elis Lovrić predstavlja album u Brazilu


Elis Lovrić, višestruko nagrađivana kantautorica osebujnog glasa i glazbenog izričaja, rodom iz Rapca, u Brazilu na turneji "O canto da Croacia" predstavlja svoj novi album "O canto da Istria" u potpunosti otpjevan na portugalskom jeziku i glavni je element 15-dnevne brazilske turneje.

Hrvatski izričaj u Brazilu

Album sadrži 12 pjesama prožetih snažnim emocijama te jedinstvenom interpretacijom. Sve pjesme su autorske i ovo je prvi put da su pjesme s labinjonske čakavice prevedene i otpjevane na portugalskom.

Glazbenicu na turneji prati multiinstrumentalist Stjepan Večković, solist iz Ansambla LADO, koji je osim miha, gajdi, dvojnica i sopila, ponio još tradicionalnih hrvatskih glazbala koja sam izrađuje i predstavlja tamošnjoj publici.

Turneja je dio višegodišnjeg projekta "Hrvatska u Brazilu – Osjećaj, glazba i tradicija" Elis Lovrić, koja je započela koncertom u Sociedade amigos da Dalmacia-Croacia 18. kolovoza gdje su Elis Lovrić i Stjepan Večković nastupali i prošle godine, a koncert je otvorila novoosnovana glazbena skupina Frana koja njeguje hrvatski izričaj u Brazilu. Nakon nastupa 22. kolovoza u najprestižnijoj kući poezije i glazbe u Brazilu Casa das Rosas, album će biti predstavljen u Espaço Alberico, poznatom multikulturalnom centru u Sao Paulu i u Croatia Sacra Paulistana – hrvatskom domu koji je već 60 godina značajno mjesto okupljanja Hrvata u Sao Paulu.

Zanimljivi novi projekti

Elis Lovrić je glazbenica koja koristi svaku priliku raditi na novim originalnim projektima u kojima na samo svoj, prepoznatljiv način probija granice jezičnih barijera pjevajući vlastite autorske pjesme na čak sedam jezika.

Uskoro izlazi i video spot za njezin posljednji singl "Sretno ti bilo" koji je predstavila na ovogodišnjem Splitskom festivalu, sa svojom varijantom pjesme i na portugalskom jeziku.

Nakon turneje u Brazilu priprema svoj novi album "Kanat od Mora" s istoimenom knjigom poezije, nakon čega je put vodi u novo, uzbudljivo govorno područje koje je pokazalo interes za njezinu glazbu. Za iduću godinu Lovrić priprema i nastup u Japanu pod nazivom "Dva mora – jedno nebo" gdje će je također pratiti Blasko i Večković. (Priredio M. Ra.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of