gradska galerija pula

Izložba u povodu Dana grada Pule: "Antun Motika - Rokenrol umjetničkog izričaja 20. stoljeća"

| Autor: Vanesa Begić
Antun Motika, tuš, gvaš "Brod na Seini", 1931. (Foto: Promo)

Antun Motika, tuš, gvaš "Brod na Seini", 1931. (Foto: Promo)


U povodu Dana grada Pule u petak, 3. svibnja u 19 sati u Gradskoj galeriji Pula bit će otvorena izložba "Antun Motika – rokenrol umjetničkog izričaja 20. stoljeća".

Ova izložba, u povodu proslave Dana grada Pule, još je jedna u nizu izložbi kojima je cilj prezentirati brojne radove iz opusa Antuna Motike, a dio su donacije Antun Motika, iz fundusa Zbirke umjetnina grada Pule.

- Na galerijskim zidovima našlo se tridesetak radova nastalih u različitim fazama Motikinog stvaralaštva. Neki od radova već su viđeni na izložbama održanih proteklih godina, neki su spremni u okvirima čekali svojih pet minuta svih ovih godina otkad je donacija preuzeta, dok mnogi još čekaju u depou Zbirke, tek popisani i zbrinuti u iščekivanju svjetla dana i Galerije Antuna Motike, namijenjene upravo prezentaciji cjelokupne donacije.

Naziv izložbe, možda naizgled pretenciozan ili na prvi pogled neumjestan i neozbiljan, proizlazi iz višestrukih razgovora i debata u krugu kolega na temu Motikinog stvaralaštva, u kojima je lightmotiv doživljaja njegovog opusa i odnosa prema umjetnosti počeo korelirati s razvojem suvremene glazbe, zapisala je povjesničarka umjetnosti Tina Širec Džodan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini