Glazba nema granica

Umaška Manntra vratila se s uspješne turneje


Umaški rock sastav Manntra vratio se s uspješne dvomjesečne turneje na kojoj je promovirao novi album "Meridian". Više od 120 tisuća posjetitelja na legendarnom Wacken Open Airu u istoimenom malom njemačkom gradu uživalo je u njihovom spoju moderne elektronske glazbe, jednostavnog i surovog rocka, povijesnih folk i etno elemenata. Ova je grupa na turneji održala i velik samostalni koncert u Rusiji, a diljem Njemačke nastupali su kao predgrupa poznatom njemačkom bendu In Extremo. Manntra je posjetila i Švicarsku, a odsvirala je i nekoliko koncerata u Hrvatskoj.

Iz benda ističu da glazba nema granica, a dokaz tome je, kažu, i to da strani, nerazumljiv jezik uspijeva probuditi masu. Njihov aktualni album "Meridian" može se kupiti u Njemačkoj, Švicarskoj i Austriji, čime je Manntra postala jedan od rijetkih domaćih bendova koji su svoj album izdali u inozemstvu na hrvatskom jeziku.

-Ovo je bila najduža i najveća turneja koju smo imali do sada. Posjetili smo toliko lijepih mjesta, festivala i lokacija gdje nismo nikad mogli zamisliti da ćemo, kao jedan bend koji pjeva na hrvatskom jeziku, uspjeti doći. Rock'n'Roll je još jak na zapadu i to nas veseli, kaže frontmen i producent benda Marko Matijević Sekul po povratku s turneje. Ovaj su sastav krajem 2011. osnovali nekadašnji članovi sastava Omega Lithium, a već su početkom 2012. godine privukli pozornost prvim singlom "Kiša". (Z. A.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater