australska turneja

Meghan i Harry zadnjega dana turneje nadjenuli ime mladunčadi kivija


Princ Harry i njegova supruga Meghan u srijedu, zadnjega dana australske turneje nadjenuli su imena mladunčadi novozelandskih endemskih ptica, kivija u gradu Rotorui.

Par je posjetio mjesto na kojemu se provode uzgojni program i program oporavka ove ugrožene ptičje vrste te su dvama tri dana starim mladuncima nadjenuli maorska imena Koha i Tihei.

Par je srdačno dočekan u Rotorui, gradu koji je u godini krunidbe 1953. posjetila Harryjeva baka, kraljica Elizabeta, poznatom kao "središtu maorske kulture".

Meghan je odjenula u tamnoplavu midi haljinu Stelle McCartney, izbor cipela ovaj put je pao na salonke Manola Blahnika u istoj boji, a oko vrata je nosila ogrlicu sa zelenim poludragim 'pounama kamenom' u obliku privjeska, rad maorske dizajnerice Kiri Nathan. Na poklon ju je dobila od novozelandske guvernerice Patsy Reddy. Kamen se može pronaći samo u južnom dijelu Novog Zelanda i ima važno duhovno značenje. Predstavlja status, moć, integritet, snagu, a tradicionalno se daruje kao znak prijateljstva, mira, ljubavi te sigurnog putovanja i života. 

Vrijednost kamena može se objasniti činjenicom da je potrebno jako puno vremena da bi se izradio jer je, navodno čvršći od čelika. S obzirom na to da njegova izrada traje tjednima ili mjesecima, kamen postaje prožet duhom svog vlasnika.(H)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater