MZO:

Zahtjev Preporoda za odgodom kurikularne reforme "neobičan"

| Autor: Hina
Hina

Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO) ocijenilo je u srijedu 'neobičnim' zahtjev Sindikata zaposlenika u hrvatskom školstvu - Preporod za jednogodišnjom odgodom frontalne primjene novog programa obrazovanja,  istaknuvši da MZO u ovom trenutku s dva većinska sindikata pokušava izboriti veće plaće za učitelje zbog ulaska kurikularne reforme u sve škole.

"Smatramo da je riječ o vrlo neobičnom zahtjevu manjinskog sindikata, s obzirom na to da Ministarstvo u ovom trenutku s dva većinska sindikata pokušava izboriti veće plaće kroz promjene koeficijenata zbog ulaska kurikularne reforme u sve škole", odgovorili su iz Ministarstva na upit Hine.

Usto, iz Ministarstva upućuju na rezultate o ispitivanju zadovoljstva sudionika edukacijama objavljene na poveznici https://skolazazivot.hr/pripreme-za-frontalnu-primjenu-edukacija-do-ozujka-2019/  iz kojih je, kako ističu, "očito da je evaluacija vrlo pozitivna i da se adresiraju potrebe učitelja, nastavnika i stručnih suradnika".

MZO podsjeća i na to da su edukacije CARNET-a organiziranjem radionica uživo "Kako uspješno učiti u online okruženju" okupile više od 32 tisuće sudionika.

"Tijekom siječnja i veljače održano je oko 1000 jednodnevnih stručnih usavršavanja za sve učitelje i nastavnike svih nastavnih predmeta na županijskoj i lokalnoj razini na kojima je sudjelovalo više od 26 tisuća učitelja, stručnih suradnika i ravnatelja. Samo u lipnju održana su 463 skupa, s 13 tisuća učitelja i stručnih suradnika, a još toliko ih se očekuje do 12. srpnja", ističu iz MZO dodajući da se tijekom cijele školske godine kontinuirano održavaju i online edukacije s oko 40 tisuća polaznika.

Usto, tijekom cijele sljedeće školske godine bit će osigurana podrška za učitelje, nastavnike i stručne suradnike, a u svakoj će se školi održati barem četiri savjetnička posjeta tako da će naglasak biti na potpori i zajedničkom radu, a ne na kontroli, poručuju iz Ministarstva.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum