ZAGREB

CARNet-ova online konferencija u povodu Dana sigurnijeg interneta

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Cjelodnevna online konferencija u povodu Dana sigurnijeg interneta bit će održana u Zagrebu u utorak, 9. veljače, u organizaciji CARNet-ova odjela za Nacionalni CERT i udruge "Suradnici u učenju".

Konferencija je namijenjena učenicima, nastavnicima, ali i svim zainteresiranim građanima koji žele sudjelovati u stvaranju boljeg interneta za djecu i mlade, priopćila je u utorak Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet.

Istaknuto je da će na konferenciji biti riječi o pravu djece na zaštitu i sudjelovanje u digitalnom okruženju. Također, govorit će se i o tome kako poučavati djecu i mlade o sigurnom korištenju interneta, zaštiti osobnih podataka djece u digitalnom okruženju, te o odgovornoj zabavi na internetu.

Dan sigurnijeg interneta bit će obilježen i pravom potragom za boljim internetom – interaktivnom igrom u kojoj će sudjelovati učenici i učitelji koji će tražiti i kritički procjenjivati informacije na internetu, rješavati zagonetke i mozgalice, otkrivati tajne šifre i razotkrivati lažne vijesti, a najbolji će biti nagrađeni prigodnim poklonima, istaknuto je u priopćenju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini