MOVEMBER

ROVINJ: Sportom do muškog zdravlja

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ
Ilustracija (Pixabay.com)

"Sportom do muškog zdravlja" naziv je manifestacije koju Udruga Martišnjak z muštaci, najavljuje za subotu, 30. studenog.

Naime, novembar ili "Movember" mjesec je u kojem se posebna pažnja poklanja muškom zdravlju, pa će i rovinjska Udruga Martišnjak z muštaci, inače i prva u zemlji koja je nastala na tragu globalne javno-zdravstvene inicijative Movember, potaknuti muškarce da izađu na godišnji pregled i usvoje zdravije životne navike, ali i progovore o zdravstvenim problemima sa svojim bližnjima te se informiraju o povijesti bolesti unutar obitelji.

S tim ciljem, u 10 sati na Trgu maršala Tita upriličit će se okupljanje sudionika i podjela na sportske grupe. Već u 10.20 sati startat će pješačka grupa koja će krenuti stazom od pet kilometara, a pet minuta kasnije kreću i trkači stazom dugom 7,5 kilometara. Točno u 10.30 sati najavljen je start biciklista (ruta duga 13,5 kilometara).

Svi sudionici sportsko-rekreativne manifestacije trebali bi se naći u 11.30 sati u Bolnici "Prim. dr. Martin Horvat", gdje će pola sata kasnije za njih biti upriličeno i predavanje.

Rovinjski Movember okončat će ručkom, podjelom majica i druženjem.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom