DETOKSIKACIJSKO DJELOVANJE

Zelena glina smatra se dragocjenim saveznikom za zdravlje tijela i ljepotu kože

| Autor: Šarlota BRNČIĆ
Ilustracija (Shutterstock)

Ilustracija (Shutterstock)


Zahvaljujući snažnim upijajućim i pročišćavajućim svojstvima, zapravo upija višak sebuma,uklanja nečistoće, smiruje nadraženost i vraća sjaj i snagu tkivima potičući obnovu stanica.

Visok sadržaj mikronutrijenatadubinski hrani kožu, obnavljajući prirodne rezerve minerala.

Također izvrsna u borbi protiv prhuti i revitalizaciji vlasišta, ventilirana zelena glina također se koristi za borbu protiv seboreičnih akni, prištića i celulita.

Maska od zelene gline

Jedna od najraširenijih upotreba ove gline, a posebno ventilirane zelene gline je ona koja ju vidi kao protagonista u maskama za lice.

Pomiješana s malo vode sobne temperature, zapravo jeosnova brojnih tretmana ljepote kože lica, a ovisno o tipu kože može se miješati s drugim sastojcima za postizanje željenog učinka.

Ako imate suhu kožu preporučljivo je pomiješati infuziju sljeza sa zelenom glinom, ukoliko imate normalnu kožu pomiješajte ju sa uljem lavande, dok je za masnu ili vrlo masnu kožu idealno pomiješati ju s limunovim sokom.

Ne zaboravite ostaviti masku najmanje pola sata dok se potpuno ne upije. Nježno uklonite mekom spužvicom i toplom vodom.

Zelena glina za celulit

Masiranje dijelova tijela s celulitom ili narančinom korom odlična je navika za liječenje i prevenciju ovih dosadnih kožnih problema.

Kombinacijom masaže na bazi zelene gline s adekvatnom prehranom moći ćete cijeniti pozitivne učinke u relativno kratkom vremenu.

Nadalje, djelovanje ovih tretmana također jetonizirajuće i revitalizirajuće te poboljšava cirkulaciju krvi i hidrataciju tkiva.

Savjet je da često koristite obloge od ventilirane gline: pomiješajte malo vode sa zelenom glinom dok ne dobijete pastu i dodajte nekoliko kapi ulja breze ili geranija.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater