Kapsaicin

Popularni začin u vašoj smočnici neočekivano podržava crijevni mikrobiom

| Autor: Šarlota Brnčić
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Istraživanje objavljeno u časopisu Nutrients kaže da dodavanje kajenskog papra može imati značajan učinak zbog primarnog fitonutrijenta: kapsaicina.

Doista, istraživači sugeriraju da dodavanje kapsaicina in vitro kulturama crijevnog mikrobioma može povećati raznolikost mikrobiote u gastrointestinalnom traktu.

Istraživanje je pokazalo da je jačanje crijevnog mikrobioma od ključne važnosti za njegovu funkciju – tu na scenu dolazi kajenski papar.

Otkriveno je da kapsaicin mijenja strukturu mikrobne zajednice crijeva, povećavajući bakterijsku raznolikost.

Ako ne volite začinjenu hranu, možete uzeti probiotski dodatak kako biste poboljšali svoj crijevni mikrobiom i pospješili probavu.

Kajenski papar je, dakle, izvrstan začin za uključivanje u vaš plan prehrane, kako bi pomogao u održavanju zdravlja crijeva.

Upamtite da konzumacija hrane koja ispunjava određene funkcije ne samo da će vam pomoći da se osjećate bolje, već će također podržati dobrobit vašeg tijela u godinama koje dolaze.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum