ŠTO ČEKATE?

Otkrili smo najbolju vježbu za mršavljenje. I ne morate ići u teretanu

| Autor: Šarlota Brnčić
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Počinje ono razdoblje u godini kada se mnogi ljudi žarko žele vratiti u formu, pokazati zategnuto i vitko tijelo kad stigne ljetna sezona.

Počevši od drastičnih dijeta koje obećavaju čuda, iscrpljujućih treninga u teretani za vraćanje tonusa mišića iz dvadesetih godina, ne baš zdravih napitaka koji se nude kao zamjena za obroke za brže mršavljenje.

Uz sve to, rješenje za ponovno uspostavljanje prehrambene ravnoteže puno je jednostavnije i temelji se na nekoliko bitnih čimbenika: pravilna hidratacija, jednostavni obroci i prirodni sastojci, pravilan odmor i umjerena tjelesna aktivnost.

Ako godinama niste išli u teretanu, sada nema razloga za to: da biste zdravo smršavili i riješili se suvišnih kilograma, a pritom izbjegli yoyo efekt, postoji aktivnost koju možete prakticirati svakodnevno.

Najučinkovitija aktivnost za mršavljenje

Ako ste odlučili izgubiti koji kilogram viška, dovoljno je obuti par udobnih cipela, uzeti jaknu i otići u šetnju.

Kao što potvrđuju i fitness i wellness stručnjaci, brzo hodanje jest i ostaje najbolja vježba za mršavljenje.

Može se prakticirati bilo gdje i u bilo kojoj dobi, nema posebnih kontraindikacija, ne zahtijeva specifičnu opremu, ne oduzima puno vašeg vremena: ukratko, prednosti hodanja su beskrajne.

Evo kako započeti

Ukoliko vodite sjedilački način života ili iz nekog drugog razloganiste navikli hodati na velike udaljenosti, početi hodati trideset minuta dnevno moglo bi se činiti nemogućim zadatkom.

Možete započeti šetnjom normalnim tempom od deset ili petnaest minuta, a zatim postupno pojačavati tempo i trajanje aktivnosti.

Mogli biste također uključiti dvije ili tri desetominutne šetnje u različito doba dana, a zatim ih spojiti u jednu aktivnost.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini