rizik za zdravlje

Popodnevni snack? Ovo je najgore vijeme za užinu

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Unsplash)

Ilustracija (Unsplash)


Liječnik Michael Mosley upozorio je da konzumacija užine u krivo doba dana može predstavljati ozbiljan rizik za vaše zdravlje, piše N1.

Mosley je rekao: "Ono što je važno kod grickalica nije samo što jedete, već i kada jedete".

Temu je istraživala i liječnica Sarah Berry. Objasnila je da užina čini veliku količinu onoga što jedemo, piše Express.

Berry je rekla: "95 posto ljudi izjavilo je da često konzumira užinu. Dakle, sve što se pojede između doručka, ručka i večere, ili čak nakon večere, smatramo međuobrokom, a ono što je gotovo četvrtina naših kalorija dnevno dolazi od užine u Ujedinjenom Kraljevstvu".

Važno je doba dana kada jedete

Provedena je anketa na 1000 ljudi koja se usredotočila na pitanje konzumacije užine – točnije kada su ljudi jeli, što su jeli i koliko često.

Berry je rekla: "Utvrdili smo da je sve u kvaliteti i vremenu konzumacije. Ljudi koji su grickali nezdravu hranu imali su viši loš kolesterol, a niži dobar kolesterol. Također su imali veću težinu oko struka".

"Zanimljivo, također smo otkrili da je doba dana kada jedete užinu važno. Šokantnih 30 posto ljudi jelo je nakon devet sati navečer. Čak i ako se radi o zdravim grickalicama, ljudi koji često jedu grickalice imaju veći rizik od kardiovaskularnih bolesti, višu početnu razinu glukoze u krvi, slabiju inzulinsku osjetljivost i lošiju masnoću u krvi".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum