bogato hranjivim tvarima

Pet vrsta voća koje povećavaju razinu hemoglobina

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Voće koje je bogato hranjivim tvarima poput željeza, vitamina C, folne kiseline i drugih nutrijenata može pomoći u prirodnom povećavanju razine hemoglobina, prenosi index.hr. Važno je održati povećanu razinu hemoglobina jer je hemoglobin protein koji nalazimo u crvenim krvnim stanicama, eritrocitima, a ima nezamjenjivu ulogu u prijenosu kisika u tijelu. Redovita konzumacija ovih pet vrsta voća može na prirodan način utjecati na povećanje te razine.

Jabuke

Jabuke su bogate željezom i vitaminom C, zahvaljujući kojima mogu pomoći u poboljšanju razine hemoglobina. Željezo u jabukama lako se apsorbira u organizam, što ih čini odličnom namirnicom za sve one koji imaju problema s anemijom, prenosi Health Shots. 

Nar

Nar je prepun željeza, vitamina C i antioksidansa. Ovi hranjivi nutrijenti ne pomažu samo povećati razinu hemoglobina, već i poboljšavaju cirkulaciju krvi te pozitivno utječu na cjelokupno zdravlje srca. 

Marelice

Sočne i ukusne marelice predstavljaju dobar izvor željeza, vitamina C i beta-karotena. Kako prenosi Health Shots, redovito konzumiranje marelica može pomoći u proizvodnji crvenih krvnih stanica i povećati razinu hemoglobina.

Suhe šljive

Suhe šljive su bogate željezom, vitaminom C i bakrom, a svi su važni za proizvodnju hemoglobina. Također pomažu u sprječavanju zatvora i promiču zdravlje crijeva, prenosi Health Shots. 

Grožđe

Grožđe sadrži željezo, vitamin C i antioksidanse poput resveratrola, jednog od najjačih antioksidansa koji pomaže zaštititi tijelo od djelovanja slobodnih radikala. Uz to, nutrijenti povezani s grožđem mogu pomoći u povećanju razine hemoglobina te utječu na poboljšavanje cjelokupnog zdravlja. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter