nisu sve vježbe jednake

Ovo je najučinkovitija vježba za mršavljenje

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Unsplash)

Ilustracija (Unsplash)


Kada je u pitanju gubitak težine, nisu sve vježbe jednake, a pronalaženje pravih može značiti uspjeh, odnosno neuspjeh u postizanju ciljeva mršavljenja, prenosi N1.

Što ako kažemo da postoji jedna vježba koja se ističe među ostalima po svojoj djelotvornosti za topljenje tjelesne masti? Nije tajna da je održavanje zdrave težine ključno za cjelokupno zdravlje i dobrobit. Istraživanja pokazuju da je upravljanje težinom povezano sa značajnim smanjenjem rizika od kroničnih bolesti, kao što su bolesti srca, dijabetes i visoki krvni tlak.

Osim dobrobiti za fizičko zdravlje održavanje zdrave težine može poboljšati i vaše mentalno zdravlje. Zdrava tjelesna težina utječe na mentalno zdravlje jačanjem samopouzdanja i usađivanjem pozitivnog načina razmišljanja, piše Klix.ba.

Prema riječima osobnog trenera Tj Mentusa najefikasnija vježba za gubitak kilograma je brzo hodanje.

"Brzo hodanje se može obaviti gotovo svuda, nije potrebna oprema, a sve što vam treba je dobar par tenisica za hodanje", kaže Mentus.

Osim toga, hodanje ne stvara velik pritisak na tijelu što znači da se možete brzo oporaviti i svakodnevno ići u dugu šetnju. Ovo znači da ćete sagorjeti više kalorija u tjedan dana nego uz teže, intenzivnije vježbe koje možete raditi samo u kratkim periodima i od kojih morate uzeti dan odmora.

Premda ukupan broj kalorija koje sagorite tijekom hodanja može biti manji od onog kod treninga većeg intenziteta, brzo hodanje ??pruža održiviji pristup upravljanju težinom bez dodatnog opterećenja na zglobove i mišiće. Osim toga, postoji mnogo istraživanja koja povezuju hodanje s gubitkom težine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum