po jutru se dan poznaje

Ako ujutro odradite ovaj trening, kalorije se brže tope

| Autor: Novi list
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Da je jutro idealno vrijeme za sportske aktivnosti, potvrdile su brojne studije. Ne samo što je fizička aktivnost najbolji način da se razbudimo i započnemo dan, nego nas jutarnje aktivnosti pripremaju i za ostatak dana. 

Fizička aktivnost na prazan želudac troši do 20 % više kalorija. Ako vam je ova informacija privukla pozornost, onda je vrijeme da svoj dan započnete sa sportom. 

Ako kod kuće nemate sprave, poput sobnog bicikla, ili ne želite ići u teretanu, imamo za vas savršenu aktivnost za koju ne morate izdvojiti puno vremena niti duboko zagrabiti u novčanik – u pitanju je preskakanje užeta. 

Preskakanje užeta ima brojne benefite

Preskakanje užeta nije samo odlična zabava za djecu, ova aktivnost izuzetno dobro troši kalorije. Osoba koja ima oko 70 kilograma u 15 minuta ove fizičke aktivnosti sagorijeva do 220 kalorije. Uz to tijelo i nakon što završi ova aktivnosti, nastavlja sagorijevati kalorije. 

No, preskakanje užeta ne skida samo efikasno kilograme.

Preskakanje užeta je izvrstan način poboljšanja kardiovaskularnog zdravlja. Ova aktivnost povećava otkucaje srca, poboljšava cirkulaciju krvi i povećava kapacitet pluća. Redovito preskakanje užeta može pomoći u održavanju zdravog srca i krvnih žila. 

Kako ova aktivnost pozitivno djeluje na našu koordinaciju i ravnotežu. Preskakanje užeta uključuje koordinaciju ruku, očiju i nogu, poboljšavajući time motoričke vještine. Ova aktivnost također zahtijeva određenu razinu ravnoteže, što može doprinijeti poboljšanju općih sposobnosti tijela.

Ova aktivnost aktivira različite skupine mišića, uključujući noge, stražnjicu, ruke i trbušne mišiće. Redovito vježbanje može pridonijeti toniranju mišića i povećanju snage. Redovito preskakanje užeta povećava izdržljivost tijela. To znači da ćete s vremenom moći izdržati duže periode vježbanja bez umora.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini