SUPERHEROJI za ZDRAVLJE KOŽE

Kako alge mogu usporiti starenje kože

| Autor: Mija Dropuljić
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Alge se smatraju izvorištem života. Svaka druga molekula kisika koju udišemo dolazi iz fotosinteze u algama. Izvorno su se pojavile prije otprilike četiri milijarde godina kao jednostanične modrozelene alge.

Danas razlikujemo četiri glavne vrste algi: zelene alge, smeđe alge, crvene alge i modrozelene alge. Sve vrste algi apsorbiraju svoje minerale i elemente u tragovima izravno iz morske vode i stoga ih mogu pohraniti u vrlo visokim koncentracijama. Iz tog razloga se kaže da ekstrakti algi imaju posebno visok potencijal za njegu kože. Saznajte pobliže sve o pojedinoj vrsti algi i njihovom učinku na našu kožu.

Crvene alge neutraliziraju slobodne radikale

Crvene alge jedan su od heroja protiv starenja. One proizvode zaštitnu tvar astaksantin, koja neutralizira slobodne radikale i može čak popraviti postojeća oštećenja kože. Visoka sposobnost vezanja vlage crvenih algi također osigurava učinak zaglađivanja i pomaže u poboljšanju elastičnosti kože. Hrapava koža je uz njihovu pomoć znatno glatkija, a tekstura kože vidljivo profinjena.

Zelene alge djeluju protuupalno

Zelena alga jedno je od najpoznatijih morskih stvorenja i ima jedinstvenu sposobnost vezanja kisika i njegovog prijenosa duboko u kožu. Ekstrakti zelenih algi također su bogati proteinima, vitaminima i mineralima te tako poboljšavaju ten. Također su antioksidansi, protuupalni i mogu preventivno zaštititi od oštećenja stanica.

Smeđe alge osiguravaju više kolagena u koži 

Ekstrakti smeđih algi djeluju umirujuće na kožu, potiču proizvodnju kolagena i hidratiziraju. Osim toga, utječu na energetsku ravnotežu stanica, potiču obnovu stanica i usporavaju razgradnju kolagena u koži.

Modrozelene alge za zaštitu od UV zračenja

Najpoznatija modrozelena alga vjerojatno je spirulina. Ona se često koristi kao dodatak prehrani, ali može se naći i u kremama. Njena mješavina proteina, minerala i elemenata u tragovima potiče obnovu stanica i namijenjena je zaštiti od UV zračenja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini