OD VIŠKA IPAK GLAVA BOLI

Znakovi da koristite previše regeneratora koji često prođu neopaženo

| Autor: Mija Dropuljić
Ilustracija (iStock)

Ilustracija (iStock)


Šampon i regenerator – kombinacija ove dvije stvari ključna je za zdravu i lijepu kosu. Naravno, mogli biste upotrijebiti samo jedno, a ne drugo, ali zašto biste kada je ovaj dinamični duo namijenjen baš za uparivanje?

Čak i ako nemate neku posebnu rutinu njege kose, vjerojatno je da ova kombinacija postoji u vašoj kupaonici. I to s dobrim razlogom: šampon je dizajniran da ukloni prljavštinu i masnoću i očisti vašu kosu, dok regenerator raščešljava, omekšava i dodaje sjaj i glatkoću.

Regenerator to čini upotrebom hidratantnih ili regeneracijskih sastojaka, koji imaju niži pH, oko 4,5-5.

Dok proizvodi s višim pH otvaraju kutikulu, najudaljeniji sloj kose, niži pH regeneratora zatvara kutikulu, povećavajući sjaj i glatkoću.

Tip i tekstura

Sjajniji, glatkiji, mekši pramenovi? Ako malo regeneratora može učiniti sve to, onda korištenje puno regeneratora mora učiniti stvari još boljim, zar ne? Ne baš.

Nije nužno da regenerator trebate koristiti štedljivo, već je važno pronaći pravi tip i koristiti ga onako kako je prikladno za vaš određeni tip i teksturu kose.

Jer, da, prekomjerno korištenje je vrlo stvarna pojava i može završiti sa suprotnim učinkom od željenog.

Što se događa kada koristite previše regeneratora?

Jednostavno rečeno, previše regeneratora ili upotreba preteških regeneratora dovodi do nakupljanja na vašoj kosi tijekom vremena, uzrokujući mlitavost i spljoštenost.

Iako se može dogoditi svakome, vjerojatnije je da će ga doživjeti oni s finijom ili neporoznom kosom.

Neporozni tipovi kose (što znači da je kutikula čvrsto zatvorena, to se obično češće vidi na ravnoj kosi) ne mogu apsorbirati sastojke za regeneraciju.

Kako znati jeste li se koristili previše regeneratora?

Ako osjećate da se vaša kosa brže masti ili da se vaše frizure ne drže dobro, to su znakovi upozorenja.

Ako je to slučaj, predlaže se korištenje šampona za dubinsko čišćenje ili pročišćavanje nekoliko puta zaredom kako biste uklonili nakupine i vratili kosu u prvobitno stanje. 

Kako pravilno koristiti regenerator?

Kao opće pravilo, potpuno je u redu koristiti regenerator nakon svakog pranja. S obzirom na to, ne bi ga trebalo ostaviti dulje nego što je navedeno u uputama i uvijek ga temeljito isperite.

Ako također imate dubinski regenerator ili masku za regeneraciju koja je dio vaše rutine njege kose, trebali biste je koristiti jednom tjedno.

Važan je i način na koji ga primjenjujete. Za razliku od šampona, regenerator nije namijenjen tjemenu i namijenjen je samo za kosu.

Nanesite ga samo prema vrhovima kako biste smanjili masnoću. I pazite da ne koristite previše; finoj kosi potrebna je količina regeneratora veličine kovanice, dok je za deblju kosu potrebna otprilike količina veličine loptice za golf.

Odgovarajući proizvod

Ono što je najvažnije, odaberite pravu vrstu regeneratora za svoj tip kose.

Ako imate fine ili tanke pramenove, potražite aminokiseline, peptide i glicerin, sve sastojke koji hidratiziraju i njeguju kosu, ali su dovoljno lagani da vam ne opterećuju kosu.

Imate gustu, grubu ili kovrčavu teksturu?

Teže opcije—ulja kao što su arganovo ili kokosovo i aloe vera—najbolje su za vas.

Korištenje odgovarajućeg proizvoda dat će vam hranjive tvari koje su vašoj kosi potrebne bez rizika od gubitka volumena.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom