što ne raditi

Dvije uobičajene greške nakon jela koje usporavaju mršavljenje

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Unsplash)

Ilustracija (Unsplash)


Svatko tko ima problema s viškom kilograma zna koliko je teško smršavjeti i da to zahtijeva mnogo truda, motivacije, discipline, ali i odricanja. Kako objašnjavaju dijetetičari, određene greške nakon jela mogu dodatno usporiti mršavljenje pa cijeli proces može biti još teži, prenosi Index.

Jedna od tih grešaka je odlazak u krevet odmah nakon jela. Naime, to može izazvati nelagodu u trbuhu i dovesti do nadutosti. Isto tako, jedenje kasno navečer također može uzrokovati poteškoće sa spavanjem, poremetiti ciklus spavanja, ali i sabotirati mršavljenje. Stručnjaci savjetuju kako je preporučljivo napraviti razmak od najmanje dva sata između večere i spavanja.

Druga greška koju većina ljudi radi odnosi se na jedenje voća odmah nakon glavnog jela. Prema studijama, itekako je zdravo konzumirati voće između obroka, ali u razmaku od najmanje sat vremena.

Voće koje se pojede odmah nakon obroka neće se pravilno probaviti, što znači da se hranjive tvari u voću neće apsorbirati u tijelu. Dakle, jedenje voća nakon obroka neće biti korisno za zdravlje, a može dovesti i do debljanja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater