danas

O nordijskom hodanju u Dnevnom boravku Rojca

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Danas, 8. studenog, u Dnevnom boravku Društvenoga centra Rojc u 18 sati održat će se predavanje o nordijskom hodanju koje će održati Zlatne ruke. Nordijsko hodanje noviji je oblik tjelesne aktivnosti pogodan u rekreativnim programima svih dobnih kategorija. Za razliku od normalna hodanja, kod kojeg je gornji dio tijela relativno pasivan, nordijsko mnogo više aktivira mišiće leđa, ramena i ruku.

To je zapravo hodanje pri kojem se koriste specifično dizajnirani štapovi. Može se provoditi na većini terena, a u kombinaciji s prirodom i svježim zrakom izuzetno pogoduje našem zdravlju.

Predavanje organizira Savez udruga Rojca u sklopu projekta „R.O.J.C.: Razvijamo – Omogućavamo – Jačamo – Cijenimo“, u partnerstvu s Gradom Pula i udrugama Zelena Istra, Čarobnjakov šešir i Merlin.

Sufinancirala ga je Europska unija iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 1.996.438, od čega je 1.696.972 kuna sufinancirano sredstvima EU-a.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter