STOCKHOLM

U Stockholmu otvoren muzej u znak sjećanja na DJ-a Aviciija

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Četiri godine nakon samoubojstva mladoga švedskog DJ-a, Aviciija, u subotu je u Stockholmu pod nazivom "Avicii Experience" otvoren njemu posvećen muzej, smješten u podrumu moderne zgrade u središtu glavnoga grada. 

Tragično preminuli mladić koji se ubio u dobi od 28 godina, Tim Berling, što mu je bilo pravo ime, smatran je jednim od najboljih DJ-eva na svijetu.

Za sobom je ostavio nekoliko svjetskih hitova, među kojima i "Wake Me Up" s pjevačicom Aloe Blacc iz 2013. godine.

Posjetitelji će u muzeju mogu razgledati prostoriju namještenu po uzoru na njegovu tinejdžersku spavaću sobu s brojnim osobnim predmetima, poput autoportreta nacrtanog olovkama u boji, kao i prostoriju namještenu po uzoru na njegov studio u Los Angelesu s gitarama koje su mu pripadale.

U muzeju se nalazi i prostorija u kojoj će posjetitelji moći virtualno prisustvovati njegovu koncertu. 

"On je zauvijek sa mnom. Najmanje što sam mogla učiniti je odati mu počast", rekla je AFP-u 26-godišnja Aviciijeva obožavateljica Amanda Ekstedt.

Svrha posebne prostorije prepune ogledala i ekrana na kojima se emitiraju koncerti, gužva, putovanja zrakoplovom i ubrzani način života je dočarati intenzitet umjetnikova života i pritisak kojemu je bio izložen.

Njegova smrt pridonijela je pokretanju bolne teme depresije među mladima. 

U muzeju će prvih nekoliko tjedana biti prisutan i psiholog kako bi pružio potporu obožavateljima koje preplave emocije. 

Jedna od upraviteljica muzeja, Lisa Halling- Aadland pojasnila je da su ona i kolege smatrali kako je prisutnost psihologa potrebna, "s obzirom na to da priča o Timu Aviciiju ima vrlo tužan i mračan dio".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater