VINKOVCI

Rambo Amadeus primio posebno priznanje DORF-a za doprinos undergroundu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Posebno priznanje vinkovačkog Festivala dokumentarnog rock filma - DORF za doprinos undergroundu ove godine dobio je glazbenik Antonije Pušić, poznatiji kao Rambo Amadeus, a kako je taj poznati crnogorski glazbenik u kolovozu bio spriječen doći na festival, priznanje mu je uručeno u petak.

Nakon što je primio priznanje, Rambo Amadeus zasadio je u ulici Slavka Jankovića stablo kako bi u suradnji s DORF-om skrenuo pozornost javnosti na potrebu očuvanja i zaštite okoliša.

"Ovo mi je, valjda, jedno deseto stablo koje sadim, a cilj mi je zasaditi ih barem stotinjak i mislim kako je to vrlo vrijedna akcija očuvanja prirode i okoliša", kazao je glazbenik dodajući kako je vrlo sretan zbog nagrade DORF-a.

Underground, kako je ocjenio, kao umjetnički segment društva ima vrlo oštre kriterije koje nije lako zadovoljiti pa mu je kompliment dobiti nagradu za svoj posao u kojem se nije lako održati na sceni i još od njega hraniti sebe i vlastitu obitelj.

"Jako mi je žao što mi svi pripadnici undergrounda nismo mainstream, što društvo nije toliko uređeno da bi postali mainstreim", kazao je Rambo Amadesu dodajući kako to što je underground za njega predstavlja sigurno sklonište gdje čovjek može da zadrži svoje etičke standarde ne ulazeći u kompromise sa svime onime što nudi"službena" kultura.

Poručio je kao svaki misleći čovjek koji nije samo za opciju "u se, na se i poda se" pokušava u današnje vrijeme pronaći neku vrstu moralne niše u kojoj bi mogao da ima svoj mir.

"U zadnje vrijeme vidimo da se po prvi put stvara takva moralna niša jer čitavo čovječanstvo ima zajedničkog neprijatelja, a njegovo ime je profit i kapital koji se oteo od ljudskog roda", kazao je Rambo Amadeus kritizirajući današnji svijet u kojem su poslovne korporacije i kapital bez ikakve kontrole i kaznene odgovornosti za ono što rade.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater