ZAGREB

Kruder & Dorfmeister 1. listopada u paviljonu Zagrebačkog velesajma

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Austrijski producentski i DJ dvojac Kruder & Dorfmeister nastupit će 1. listopada u 9. paviljonu Zagrebačkog velesajma, gdje će predstaviti svoj posljednji album "1995", i to uz novi vizualni koncept koji potpisuje poznati bečki kolektiv formlos, najavio je Pozitivan ritam.

Peter Kruder i Richard Dorfmeister  slove kao najveća imena elektroničke triphop/downtempo glazbe, a na vrhuncu su bili devedesetih godina prošlog stoljeća.

Bečki dvojac dolazi predstaviti svoj posljednji album „1995“, nastao objavom pronađenih snimaka iz te godine. Kruder i Dorfmeister su gotovo zaboravili na te snimke, dok nisu pronašli neke primjerke tih ploča kopajući prije dvije godine po svojoj arhivi. Potražili su tada pomno i master vrpce, a nakon što su ih pronašli, odlučili su snimiti album i nazvati ga „1995“, po godini proizvodnje dotad neobjavljenih pjesama.

Za Krudera i Dorfmeistera smatra se da su primjesama jazza, funka, soula, reggaea i hip-hopa promijenili percepciju elektroničke glazbe.

Poznati su i po remiksiranju velikana kao što su Depeche Mode, Madonna, Roni Size, Gotan Project. Kompilacijski album DJ-Kicks za label K7 označio je prekretnicu za K&D; od heroja undergrounda postali su kritički hvaljeni i medijski eksponirani producenti i DJ-i, s bazom obožavatelja koja se iz Europe proširila na cijeli svijet.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini