PHILADELPHIA

Houdini i Copperfield u Kući slavnih Nacionalnog muzeja američke židovske povijesti

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nacionalni muzej američke židovske povijesti u Philadelphiji najavio je da će 12. prosinca u svoju Kuću slavnih primiti mađioničare Harryja Houdinija i Davida Copperfielda, odajući im tako počast jer su zabavljali svijet svojom magijom, prenosi NBC news.

U priopćenju muzeja stoji da je nagrada priznanje postignućima i doprinosu američkih židova koji "dijele i ilustriraju ideale priča kojima se bavi muzej". 

Houdini je rođen 1874. godine kao Erik Weisz u Mađarskoj, a u Ameriku je došao s četiri godine. Ovaj sin židovskog rabina putovao je diljem Sjedinjenih Država i svijeta pokazujući svoje mađioničarske vještine sve do smrti 1926. godine u dobi od 53 godine. 

Copperfield (64) je rođen kao David Kotkin u New Jerseyu. Dobitnik je 21 nagrade Emmy, a nagradu će primiti u svojem Međunarodnom muzeju i knjižnici mađioničarskih vještina u Las Vegasu. 

"Od imigranta Harryja Houdinija do Amerikanca prve generacije Davida Copperfielda, ovaj događaj jasno pokazuje što je moguće kad se pojedincima jednostavno pruži prilika da budu sjajni", rekla je muzejska povjerenica Sharon Tobin Kestenbaum.

Među prethodnim dobitnicima nagrade su i nedavno preminula sutkinja Vrhovnog suda Ruth Bader Ginsburg i filmski redatelj Steven Spielberg.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini