WASHINGTON

Glasnogovornica: Harry i Meghan neće tražiti od SAD-a plaćenu zaštitu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Britanski princ Harry i njegova supruga Meghan ne planiraju tražiti od američke vlade pomoć u pokrivanju troškova svog osiguranja, priopćila je u nedjelju njihova glasnogovornica.

Harry i Meghan svojom su objavom reagirali na tweet američkog predsjednika Donalda Trumpa koji je ranije u nedjelju na Twitteru napisao kako SAD neće plaćati njihovu zaštitu ukoliko se presele u Sjedinjene Države.

Harry (35) i Meghan (38) u siječnju su objavili odluku o povlačenju s kraljevskih dužnosti te su se, prema medijskim izvješćima, nedavno preselili iz Vancouvera u Los Angeles.

"Sada su napustili Kanadu i preselili se u Sjedinjene Države, ali SAD neće plaćati za njihovo osiguranje. Neka sami plate!", napisao je Trump u tweetu.

"Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa ne planiraju tražiti od američke vlade zaštitu. Već je napravljen aranžman za privatno financiranu zaštitu", priopćila je glasnogovornica britanskog para.

Harry i Meghan posljednjih su mjeseci sa svojim sinom Archiejem živjeli na otoku Vancouveru u Kanadi.

Meghan Markle je odrasla u području Los Angelesa gdje njezina majka Doria još uvijek živi. Kanada je prošli mjesec priopćila da par neće više imati osiguranu zaštitu u toj zemlji nakon što prestanu biti članovi britanske kraljevske obitelji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater