LONDON

Elizabeta II., mlada duhom, odbila nagradu za starije osobe

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Kraljica Elizabeta II. kojoj je 95 godina, odbila je nagradu za starije osobe koju dodjeljuje britanski časopis jer misli da ne ispunjava uvjete za nju, piše u utorak The Oldie.

Časopis koji se predstavlja kao "laka" alternativa medijima "opsjednutim mladosti i slavom", otkrio je da je Buckinghamskoj palači predložio da njegovu nagradu "The Oldie of the Year" ("Starija osoba godine") uruči kraljici koja je na prijestolju već gotovo sedam desetljeća.

U utorak je list objavio pismo poslano 21. kolovoza iz škotskog dvorca Balmoral, gdje kraljica boravi krajem ljeta, s potpisom zamjenika njezina osobnog tajnika Toma Laing-Bakera.

"Njezino Veličanstvo misli da si star onoliko kako se osjećaš i stoga misli da ne ispunjava uvjete za nju", navodi se u pismu.

Pošto je dulje vrijeme provela u izolaciji u dvorcu Windsoru blizu Londona i unatoč nagađanjima da će se povući nakon smrti supruga Philipa, Elizabeta II. u zadnje vrijeme sudjeluje u mnogim javnim događajima.

Prošlog tjedna je viđena u javnosti kako hoda sa štapom, prvi put od 2004.

Philip koji je umro u travnju u 99. godini, primio je nagradu "Oldie" 2011. u prigodi svog 90. rođendana.

"Ništa nije tako pogubno za moral kao kad vas podsjećaju da godine prolaze", napisao je tada vojvoda od Edinburgha, poznat po svom ne uvijek diplomatskom humoru, u pismu zahvale. "No lijepo je da nas se sjete", rekao je.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum