SAN JOSE

Coldplay nastupio pred 40.000 obožavatelja u Kostariki

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Britanska grupa Coldplay započela je u petak navečer u Kostariki svoju prvu svjetsku turneju od 2017. pred oduševljenih 40.000 obožavatelja na Nacionalnom stadionu u San Joséu.

Turneja pod nazivom "Music of the Spheres" na službenoj stranici grupe najavljena je kao "ekološka i održiva".

To podrazumijeva sljedeće: pod proizvodi energiju kada gledatelji skaču po njemu, bicikli generiraju električnu energiju kojom se napajaju instrumenti na pozornici, a dio prihoda od svake prodane ulaznice za koncert uložit će se u sadnju stabala.

Coldplay je na društvenim mrežama pojasnio da je, kao prvu postaju svoje nove turneje odabrao upravo Kostariku zbog imidža "zelene" zemlje i modela po kojemu se u zemlji koristi 99,98 posto obnovljive električne energije, podaci su Kostarikanskog instituta turizma.

Nakon Kostarike, Coldplay će svjetsku turneju, koja uključuje 57 gradova svijeta, nastaviti u Dominikanskoj Republici i Meksiku.

Britanci su u petak navečer na koncertu u San Joseu osim svojih hitova izveli i neke tradicionalne kostarikanske pjesme.

Pjevač i frontman grupe Chris Martin premijerno je izveo pjesmu 'Nebo puno zvijezda', zamolivši pritom na španjolskom publiku da odloži mobitele kako bi svi mogli 'uživati ??u intimnom trenutku'.

Grupa je godine 2017. prekinula turneje, objavivši da nastoji pronaći način na koji bi smanjila svoj ugljični otisak. 

"Sada smo ostvarili 50 posto cilja koji želimo postići", objavio je Chris Martin u prošlogodišnjem intervjuu za BBC.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater