LOS ANGELES

Chris Rock još razmišlja o šamaru, Akademija obećala mjere

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Komičar Chris Rock prekinuo je šutnju nakon što ga je glumac Will Smith ošamario na dodjeli Oscara tijekom stand-up showa u Bostonu u srijedu poručivši da još uvijek 'probavlja' događaj, izvijestio je magazin Variety.

Kad se Rock pojavio na pozornici rasprodane predstave započeo je svoj nastup pitanjem "Kako je protekao vaš vikend?" izazivajući salve smijeha.

No, tada je dodao da u ovom trenutku nema na repertoaru nikakve šale na račun šamara jer "još uvijek probavlja ono što se dogodilo".

"U jednom trenutku ću pričati o tome... i bit će ozbiljno i smiješno", dodao je.

Sudionici nedjeljne ceremonije dodjele Oskara svjedočili su trenutku kad se Smith popeo na pozornicu i ošamario Rocka, koji se našalio na račun obrijane glave njegove supruge glumice Jada Pinkett Smith, koja boluje od alopecije, bolesti koju karakterizira gubitak kose.

Publika je u početku bila nesigurna je li snažan šamar dio skeča, sve dok Smith nije sa svog mjesta viknuo uz psovke Rocku da ne izgovara ime njegove supruge.

Smith se prvo ispričao kolegama na ceremoniji i Filmskoj akademiji koja organizira dodjele nagrada a naknadno i Rocku u objavi na Instagramu.

Pinkett Smith je objavila na platformi kako je sada "vrijeme za cijeljenje".

Akademija filmskih umjetnosti i znanosti obećala je da će poduzeti primjerene mjere nakon Smithova šamara, osudivši njegov postupak.

Smith je osvojio Oskara za najbolju mušku ulogu.

Akademija je objavila i da je Will Smith odbio napustiti ceremoniju dodjele Oskrara nakon napada na Rocka.

Akademija ima na raspolaganju niz mjera do isključenja što je primijenila iznimno rijetko - u slučaju producenta Harveya Weinsteina 2017. zbog seksualnih napada i redatelja Romana Polanskog 2019. zbog osude za silovanje 13-godišnjakinje.

No nijednom od njih nije oduzeta nagrada.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini