LONDON

Britanija: Smeđi medvjedi eutanazirani nakon bijega iz zoološkog vrta

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Dva smeđa medvjeda eutanazirana su u zoološkom vrtu u Velikoj Britaniji nakon bijega iz svoga ograđenog prostora.

Životinje su se uspjele popeti preko srušenog stabla koje je palo od posljedica snažnih vjetrova te su napali vepra u susjednom kavezu.

Šefovi zoološkog vrta Whipsnade u Dunstableu u Bedfordshireu rekli su da nisu imali izbora nego eutanazirati medvjede zbog "izravne prijetnje ljudskim životima".

Glavni rukovoditelj zoološkog vrta, Malcolm Fitzpatrick, rekao je: "Smeđi medvjedi su snažni i opasni predatori, naš prvi prioritet je sigurnost."

"Moramo brzo donijeti odluke obaviješteni svojim iskustvom i stručnošću kako bi zaštitili svoje ljude, goste i druge životinje."

Rekao je da sredstva za omamljivanje nisu bila opcija jer bi trebalo najmanje 20 minuta da prorade, "tijekom kojih životinje mogu postati nepredvidljive i agresivne dok adrenalin prolazi kroz njih."

"Morali smo odmah intervenirati kako bismo osigurali da medvjedi ne iziđu iz skloništa u kojem su veprovi, a koje ima nisku ogradu", dodao je.

Treća ženka smeđeg medvjeda nije napustila prostor te je namamljena u svoj zatvoreni prostor dok stablo nije uklonjeno.

Fitzpatrick je rekao da će biti obavljena puna istraga incidenta koji se dogodio u petak, dodavši: "Kao skrbnici zoološkog vrta i životinja, ovo je situacija za koju smo se obučili kroz redovite, stroge vježbe - no uvijek se nadamo da do nje nikad neće doći."

"Shrvan sam ishodom jutrošnjeg incidenta, no uvjeren sam da su naši postupci spasili daljnji gubitak života."

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum