LOS ANGELES

Glumci filma 'Oppenheimer' napustili premijeru u Londonu zbog štrajka

| Autor: Hina
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Glumci u novom filmu redatelja Christophera Nolana "Oppenheimer" napustili su premijeru u četvrtak iz solidarnosti s netom pokrenutim štrajkom holivudskog sindikata glumaca.

Nolan je potvrdio njihov odlazak prije početka prikazivanja filma na londonskom trgu Leicester Square, prema američkom časopisu Variety.

Glumci, koji uključuju Cilliana Murphyja koji tumači glavnog lika Roberta Oppenheimera odgovornog za Projekt Manhattan, Matta Damona, Emily Blunt i Florence Pugh, namjeravali su napustiti prikazivanje ako sindikat glumaca SAG-AFTRA pozove na štrajk usred događaja.

"Razgovarali smo o tome. Gledajte, ako se pozove (na štrajk), svi će otići doma očito iz solidarnosti. Jednom kad se službeno pozove na štrajk, (mi idemo)", rekao je Damon za Variety.

"Ima mnogo ljudi ovdje koje nismo htjeli razočarati, no također smo u potpunosti solidarni s našim kolegama i onime što rade", kazao je Kenneth Branagh, koji također glumi u filmu.

"Znam da su marljivo radili kako bi postigli sporazum koji se odvija u kritičnom trenutku u našoj industriji. Važno je da smo spremni biti rame uz rame s njima dok se situacija razvija", dodao je.

Početak premijere je pomaknut sat vremena ranije kako bi glumci stigli prošetati tepihom prije objave odluke odbora SAG-a, izvijestila je agencija Associated Press. Premijera je počela nešto prije 17 sati, objavio je Variety, a publicisti i šefovi marketinga su nervozno gledali svoje telefone i satove.

Nacionalni odbor upravitelja SAG-AFTRA-e je u četvrtak jednoglasno odobrio štrajk za 160.000 glumaca koji čine njihovo članstvo.

Potez je unio dodatan nemir u industriju, koja se već suočava sa štrajkom scenarista.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini