Pravi meci su strogo zabranjeni na setovima

Alec Baldwin i rekviziterka optuženi za ubojstvo iz nehata na setu filma "Rust"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Glumac Alec Baldwin i rekviziterka Hannah Gutierrez-Reed optuženi su u utorak za ubojstvo iz nehata za fatalni pucanj od kojeg je stradala snimateljica Halyna Hutchins na setu vesterna "Rust" 2021. godine, rekao je glasnogovornik tužitelja američke savezne države New Mexica.

Okružna odvjetnica Mary Carmack-Altwies najavila je 19. siječnja da će podnijeti tužbu do kraja mjeseca, nakon mjeseci spekulacija da ima dokaze da je Baldwin pokazao kažnjivo nepoštivanje sigurnosnih propisa kad je revolverom kojim je vježbao ispalio pravi metak koji je usmrtio Hutchins.

Heather Brewer, glasnogovornica ureda tužitelja, rekla je da je okružna odvjetnica podnijela tužbu protiv Baldwina i Gutierrez-Reed.

Glumac je zanijekao odgovornost za pucanje, rekavši da je napeo revolver, ali da nikad nije povukao okidač i da je bio posao Gutierrez-Reed i drugih stručnjaka za oružje da osiguraju da u njemu nema metaka.

Gutierrez-Reed je rekla da je provjerila da su meci u pištolju lažni prije nego što ga je predala prvom asistentu redatelja Daveu Hallsu. Halls je revolver predao Baldwinu, rekavši da je "hladan", što znači da nema eksplozivno punjenje, prema policiji.

Prema sigurnosnim smjernicama u filmskoj industriji, glumci pretpostavljaju da u vatrenom oružju nema pravih metaka. Pravi meci su strogo zabranjeni na setovima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum