ZAGREB

Dickinson i Zagrebačka filharmonija - “Jon Lord's Concerto for Group and Orchestra”

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Zagreb će uskoro ponovno vidjeti Bruce Dickensona, omiljenog frontmana Iron Maidena, koji će nastupiti uz pratnju Zagrebačke filharmonije u projektu “Jon Lord’s Concerto For Group And Orchestra“  24. ožujka 2023. u KC Dražen Petrović, objavio je organizator koncerta Music time.

Uz Dickinsona na koncertu na kojem će se svirati dio repertoara grupe Deep Purple, koji je skladao osnivač i klavijaturist benda Jon Lord, nastupit će John O’Hara na klavijaturama (Jethro Tull), Tanya O’Callaghan na basu (Whitesnake), Kaitner Z Doka na gitari (Jon Lord, Ian Paice), Bernard Welz na bubnjevima (Jon Lord, Don Airey) i Mario Argandonija – udaraljke (Jon Lord), uz pratnju 74 glazbenika Zagrebačke filharmonije. Dirigent je  Paul Mann.

“Concerto for Group and Orchestra” je live album Deep Purplea i Londonskog Kraljevskog filharmonijskog orkestra, kojim je dirigirao Malcolm Arnold, snimljen u Royal Albert Hallu u Londonu 1969.  Bila je to jedna od prvih kombinacija rock glazbe s filharmonijskim orkestrom.

Za skladbe je zaslužan osnivač Deep Purpela i član Whitesnakea Jon Lord, dok tekstove potpisuje pjevač Deep Purpela Ian Gillan. Lord je 2011. snimio izmijenjenu studijsku verziju "Concerto For Group And Orchestra", toga puta pod dirigentskom palicom Paula Manna, koji ga vodi nakon smrti Jona Lorda s Bruceom Dickinsonom kao vokalom.
 
Set lista u KC Dražen Petrović sastoji se od sva tri dijela Jon Lordovog “Concerto For Group And Orchestra”, dijelova “Sarabande” i nekih od najvećih hitova Deep Purplea poput “Smoke On The Water”, “Perfect Strangers”, “When A Blind Man Cries” i „Soldier of Fortune“, ali i dvije pjesme Brucea Dickinsona. Svaka će pjesma sadržavati potpuni orkestralni aranžman.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom