NE DIRAJ NIŠTA...

Utvrđeno je što je bilo u bombonima koje su konzumirale čistačice dok su čistile kuću za odmor

| Autor: Glas Istre
Ilustracija - ovo nisu bomboni iz ovog slučaja

Ilustracija - ovo nisu bomboni iz ovog slučaja


Državljanin Kanade u dobi od 43-godine čiji su bomboni pretragom pronađeni u kući na području Konavala koju je unajmio za odmor, prekršajno je sankcioniran sukladno Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga novčanom kaznom od 20 tisuća kuna, piše Novi list.

Osim toga, naplaćeni su mu i troškovi vještačenja u iznosu od 7.550 kuna.

Podsjetimo, policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave dubrovačko-neretvanske su, nakon prethodno dobivenih operativnih informacija, temeljem naredbe Općinskog suda u Dubrovniku, pretražili spomenutu kuću za odmor.

Pretragom je pronađena manja količina marihuane i plastična kutija u kojoj su se nalazili bomboni raznih oblika i boja težine 332 grama, kao i 15 pakiranja sa sadržajem nepoznate tvari omotane bijelim papirom težine 175 grama.

Bombone su prethodno konzumirale spremačice kuće kojima je nakon toga pozlilo, zbog čega su zatražile liječničku pomoć. Tako je sve to skupa i došlo u javnost.

Obzirom da se za pronađene slatkiše posumnjalo da sadrže supstance koje se nalaze na popisu droga, poslani su na vještačenje te je nalazom potvrđeno da se u njima nalazi THC, psihoaktivna tvar koja se dobiva iz indijske konoplje i koja spada u drogu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da pronađeni bomboni pripadaju 43-godišnjem državljaninu Kanade, u čijem najmu je bila kuća za odmor, od kojeg je, kao mjera opreza, oduzeta putna isprava, do okončanja kriminalističkog istraživanja.

S obzirom da je utvrđeno da su bomboni bili namijenjeni osobnoj uporabi, kanadski je državljanin prekršajno sankcioniran, kako je već navedeno.

Nakon što je platio novčanu kaznu, kanadskom je državljaninu vraćena putna isprava i on je napustio područje Hrvatske.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of