DOBRA PROMOCIJA

U Hrvatskoj trenutno ljetuje oko 640 tisuća turista. Najčitaniji njemački mediji našu zemlju predstavljaju kao SIGURNU TURISTIČKU DESTINACIJU

| Autor: Glas Istre
Članak o Hrvatskoj u Die Zeitu/Hrvatsku hvale i na portalu Bild

Članak o Hrvatskoj u Die Zeitu/Hrvatsku hvale i na portalu Bild


Renomirani njemački mediji posljednjih dana pojačano objavljuju informacije o Hrvatskoj pa je tako jedan od vodećih njemačkih tjednika Die Zeit objavio opsežnu reportažu o prirodnim ljepotama Kornata, dok je najtiražniji njemački tabloid Bild u svom onlinu izdanju donio opsežnu i informativnu reportažu o Hrvatskoj.

"Početak srpnja je razdoblje u kojem se većina Nijemaca priprema za ljetne godišnje odmore, a u sljedećim tjednima započet će i školski praznici u velikom broju njemačkih pokrajina, što će označiti i vrhunac ljetne sezone. U tom kontekstu vrlo je važno da se u tom razdoblju Hrvatska pojavljuje u nacionalnim medijima kao poželjna i sigurna destinacija za godišnji odmor", istaknuo je direktor Predstavništva HTZ-a u Njemačkoj Romeo Draghicchio.

U članku Die Zeita novinar Nikola Ljubić opisuje jedinstveno iskustvo opuštajuće atmosfere, prekrasnog mora i odlične hrane na Kornatskom otočju koji su ga oduševili u kasno proljeće ove godine, za vrijeme studijskog putovanja organiziranog u suradnji Hrvatske turističke zajednice i Turističke zajednice Šibensko-kninske županije, ali i zahvaljujući suradnji Predstavništva HTZ-a u Njemačkoj s autorom članka.

U online izdanju Bilda objavljena je reportaža o Hrvatskoj pod nazivom "Last Minute Check", koja detaljno informira čitateljstvo o trenutnoj situaciji u Hrvatskoj. U članku je naša zemlja opisana kao sigurna destinacija, a navedeni su i uvjeti ulaska u Hrvatsku i povratka u Njemačku. Ovaj članak rezultat je suradnje Predstavništva HTZ-a u Njemačkoj s redakcijom Bilda, odnosno s autorom Marcom Oliverom Rühleom, koji od samog početka pandemije prati zbivanja u Hrvatskoj.

Die Zeit je, inače, visokovrijedno izdanje koje prati oko 1,7 milijuna čitatelja, a za vrijeme korona krize tiraža mu se povećala za gotovo 25 posto i sada iznosi gotovo 600 tisuća kopija. S druge strane, Bild.de jedan je od najčitanijih online portala u Njemačkoj s dosegom od 24 milijuna jedinstvenih korisnika.

"Od iznimne je važnosti pridržavati se svih propisanih epidemioloških mjera kako bismo održali što povoljniju epidemiološku situaciju u zemlji i na taj način u Hrvatsku privukli što veći broj turista s naših najvažnijih emitivnih tržišta“, zaključio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, nadodavši da u zemlji, prema prvim podacima sustava eVisitor, trenutno boravi oko 640 tisuća turista, od kojih je najviše s tržišta Njemačke, Slovenije i Češke.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum