Tijekom posjeta Unilineu

Južnokorejska delegacija iz Jeju Tourism Association (JTA) najavila povratak južnokorejskih gostiju u Hrvatsku

| Autor: Glas Istre
Posjet korejske delegacije Unilineu

Posjet korejske delegacije Unilineu


Korejska delegacija iz Jeju Tourism Association (JTA) u posjetu je Istri, a danas su održali sastanak s čelnim ljudima vodeće destinacijske menadžment kompanije u Hrvatskoj i regiji Uniline, koji im je predstavio Hrvatsku kao sigurnu zemlju u svakom pogledu. Veliki napori i iskustvo Unilinea na azijskim tržištima osigurali su veliki interes za Hrvatsku gostiju iz Južne Koreje.

‘’Ponosni smo što možemo konstatirati da se Hrvatska, nakon pandemije ponovno vratila na azijsko tržište kao poželjna i sigurna destinacija. Od pojave pandemije koronavirusa, gosti iz ovog dijela svijeta nisu posjećivali Hrvatsku, međutim ovog ljeta su prvi turisti već počeli dolaziti u našu zemlju, a interes sve više raste.

Na današnjim razgovorima najavljen je dolazak značajnog broja grupa korejskih turista u Hrvatsku u narednom periodu. Gosti iz Južne Koreje iznimno cijene lifestyle i kulturu u destinaciji u kojoj provode odmor, a na svojim turnejama najviše posjećuju Zagreb.’’, istaknuo je Boris Žgomba, predsjednik uprave Unilinea.

Uniline je otvorio ured u Seulu 2017., što je bio drugi ured kompanije u istočnoj Aziji, nakon ureda u Šangaju, a dugoročni cilj je da svaki deseti Koreanac upozna ljepote Hrvatske.

Podaci iz razdoblja prije pandemije su pokazivali koliko je važno emitivno tržište Južna Koreja, a turisti iz te zemlje pri odabiru destinacije za odmor posebno gledaju sigurnost i omjer cijene i kvalitete, te da je destinacija pogodna za obiteljski turizam.

Prije pandemije, 2019. godine, u Hrvatsku je došlo više od 400.000 turista iz Južne Koreje, koji su ostvarili preko 511.000 noćenja. Za Grad Zagreb, prije pandemije, gosti iz Južne Koreje bili su drugi po brojnosti stranih gostiju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini