LJUBLJANA

Zadnjih dvoje Slovenaca s Diamond Princessa stigli u domovinu, zdravi su 

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Zadnjih dvoje Slovenaca koji su bili na kruzeru Diamond Princess, na kojemu se proširila infekcija koronavirusa prispjelo je u subotu ujutro u domovinu komercijalnim letom, potvrdilo je ministarstvo zdravstva.

Budući da su prilikom iskrcavanja s kruzera u Yokohami imali pozitivan bris u Japanu su preventivno bili hospitalizirani 12 dana, a testiranje pred odlazak iz bolnice pokazalo je da više nemaju virus te su otpušteni kao zdravi i danas ujutro vratili su se u Sloveniju, kazala je medijima državna tajnica u ministarstvu zdravstva  Simona Repar Bornšek.
Dodala je da sada mogu normalno živjeti jer su svi testovi pokazali negativan rezultat na virus, ali im je zbog moguće stigmatizacije preporučeno da nekoliko dana ostanu kod kuće u samoizolaciji.
Na Diamond Princessu bilo je šestoro putnika iz Slovenije, tri bračna  para. Kod prva dva para testovi su u Japanu pokazali negativni rezultat, pa su se već ranije vratili u domovinu, gdje im je određena dvotjedna samoizolacija kod kuće pod zdravstvenim nadzorom, a osjećaju se dobro i ne pokazuju simptome zaraze.
Direktorica  Nacionalnog instituta za javno zdravlje (NIJZ)  Nina Pirnat izjavila je da su do subote u 12 sati u zemlji bila obavljena 183 testiranja kod osoba sa sumnjom na zarazu koronavirusom, a nijedan test nije dao pozitivan rezultat na prisutnost virusa.
 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of