potresne snimke

Zadnji trenuci vatrogasaca u Bejrutu SVI SU NESTALI U BRUTALNOJ EKSPLOZIJI

| Autor: Glas Istre

Ovaj tim vatrogasaca nestao je nakon eksplozije. Poginula je i osoba koja je snimila fotografije. Kasnije su pronađene na mobitelu žrtve

Dramatična fotografija, objavljena na društvenim mrežama, prikazuje posljednje trenutke vatrogasaca koji su pokušali spriječiti daljnje širenje vatre u skladištu 12 u bejrutskoj luci. Nedugo poslije došlo je do masovne eksplozije 2.750 tona opasnog amonijeva nitrata, u kojoj su svi izginuli, piše Novi list

Do četvrtka se broj ozlijeđenih u nezapamćenoj eksploziji koja je protresla Bejrut popeo na 5.000. Ukupno je poginulo 137 ljudi, a gotovo 300.000 osoba ostalo je bez svojih domova.

Na fotografiji, o kojoj piše i Daily Mail, vide se vatrogasci ispred metalnih vrata skladišta 12, na kojima se nalazi upozorenje o opasnim kemikalijama.

Ovaj tim vatrogasaca nestao je nakon eksplozije. Poginula je i osoba koja je snimila fotografije. Kasnije su pronađene na mobitelu žrtve.Fotografiju masovno djele na arapskim Twitter profilima, čime odaju počast poginulim vatrogasaca. Društvenim mrežama cirkulira i video snimka tog dijela luke, koja pokazuje skladište u plamenu prije eksplozije.


Jo Noon, Methal Hawwa i Najib Hati bili su dio desetoročlanog tima vatrogasaca koji su prvi stigli na mjesto eksplozije. Devetero njih još uvijek se smatra nestalima, dok je potvrđena smrt 25-godišnje Sahar Fares.


Sahar Fares

Sahar Fares

Ona je bila zaručena, a trebala se vjenčati sljedećeg lipnja. U Libanonu su je u ovim teškim danima nakon eksplozije prozvali “mladom Bejruta”. Njezin je zaručnik Gilbert Karaan jučer objavio posvetu, poručivši kako mu je srce slomljeno.


Jedan od vatrogasaca s fotografije, Najib Hati, nije imao vremena ni obući svoju uniformu. Zajedno sa Saharom Fares i još troje kolega stigao je prvi na lokaciju kasnije eksplozije. Slijedila su ih još šestorica kolega.


“Troje vatrogasaca s ove fotografije bili su prvi na licu mjesta, pokušavajući otvoriti vrata skladišta 12. Slijedile su ih kolege u drugom vozilu. Svi su nestali u eksploziji”, izjavio je za Daily Mail vatrogasni dužnosnik, koji nije želio biti imenovan.

U Libanonu je proglašeno dvotjedno izvanredno stanje. U kućnom pritvoru su svi odgovorni za skladištenje amonijeva nitrata, koji je uzrokovao ovu strašnu eksploziju, što je u utorak navečer uništila velik dio grada.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini