SUBOTICA

Vojvodina: Policija u Novom Sadu provjerava povratnike u samoizolaciji

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Policija u Novome Sadu počela je provjeravati pridržavaju li se građani samoizolacije zbog nedavna boravka u inozemstvu, a jedan je stanovnik mjesta Žabalj zbog kršenja naloga o samoizolaciji uhićen, javljaju u utorak vojvođanski mediji.

Policija je tijekom noći s ponedjeljka na utorak dolazila na adrese građana povratnika, koje su oni dali pri dolasku iz inozemstva, kako bi provjerila pridržavaju li se naputka sanitarnog inspektora o samoizolaciji.

Neki građani svjedoče o tome da je na neke adrese dolazila policija u više navrata, kasno sinoć, istim povodom.

"Bili su ljubazni i ispričavali se, kazali su da su dobili popis i da moraju dostaviti izvješće o Novosađanima koji su putovali izvan zemlje", navela je za agenciju Beta jedna Novosađanka.

Zbog nepridržavanja propisa u vrijeme izvanrednog stanja i pandemije koronavirusa policija je uhitila jednog žitelja mjesta Žabalj. Sumnja se da on po povratku iz inozemstva nije poštovao rješenje o samoizolaciji, koje mu je na graničnom prijelazu uručila sanitarna inspekcija, prenose mediji. Određeno mu je zadržavanje do 48 sati, nakon čega ide u kućni pritvor.

Sanitarni inspektori su do sada uručili oko 8.000 rješenja o samoizolaciji ljudima koji su bili u kontaktu s zaraženim osobama i do sada sedam osoba tu mjeru nije poštovalo te će biti procesuirani pred mjerodavnim sudom, izjavio je ranije za TV Pink direktor policije Vladimir Rebić.

On je naglasio da je policija privela i četiri vlasnika ugostiteljskih objekata koji nisu poštivali mjeru srbijanske vlade o zabrani okupljanja u zatvorenom prostoru do 50 ljudi i protiv njih će biti pokrenut kazneni postupak.

Dodao je kako se policija reorganizirala, odnosno da je u fokusu njihova djelovanja provođenje mjera koje je uvela vlada.

Istaknuo je da će samoizolacija građana nastaviti, da će protiv prekršitelja biti pokrenut kazneni postupak, a da je predviđena kazna i do tri godine zatvora.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum