BEOGRAD

U Srbiji nema koronavirusa, poduzete sve neophodne mjere

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U  Srbiji nema zaraženih koronavirusom, ali poduzimamo sve neophodne mjere i opredijelili smo se za potpuno otvoren pristup pa će ministarstvo zdravstva dva puta dnevno objavljivati sve relevantne podatke o epidemiološkoj situaciji, priopćio je u srijedu srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.

"Koronavirus u ovom trenutku u Srbiji ne postoji", rekao je Vučić poslije sastanka resornih nacionalnih agencija i tijela, navodeći kako je vlada izložena lažima da u Srbiji ima preminulih od tog virusa.

On je najavio da će ministarstvo zdravstva od sutra dva puta dnevno, u osam i 18 sati objavljivati podatke u vezi s koronavirusom.

Vučić je, poslije sastanka s medicinskim službama i nacionalnim institucijama zaduženim za koronavirus, naglasio da su u potpunosti dogovorene kompletne mjere prevencije i hitne reakcije nadležnih.

Na granicama će, kako je najavio, biti povećan broj sanitetskih timova, pa čak i prema Bugarskoj i Sjevernoj Makedoniji, a u tijeku je uređenje soba za izoliranje potencijalnih bolesnika.

Vučić je naglasio kako neće reći da "nema opasnosti", već da "nema potrebe za panikom". Poručio je da nema razloga ni za paniku na tržištu i stvaranje zaliha hrane. "Molim ljude da ne kupuju brašno i konzerve, nema potrebe, svega ima koliko treba, ne trošite novac nepotrebno", istaknuo je Vučić.

On je najavio da  će ministar trgovine Rasim Ljajić i predsjednik Gospodarske komore Srbije Marko Čadež održati sastanak s dobavljačima i trgovačkim poduzećima i poručio da "nikakve panike na tržištu ne smije biti".

Vučić je zamolio i medije za objektivno izvještavanje o koronavirusu, na temelju činjenica i službenih informacija, a ne "po načelu rekla-kazala", istaknuvši da se objavama neprovjerenih informacija na društvenim mrežama širi panika. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini