RASTU TENZIJE

VIDEO / GERILSKI RAT NA ULICAMA FIRENZE: Prosvjednici bacali Molotovljeve koktele, s ulica se čulo: "NISMO FAŠISTI, SAMO SMO GLADNI"

| Autor: Glas Istre
Demonstracije u Bologni (Snimio Max Cavallari / EPA)

Demonstracije u Bologni (Snimio Max Cavallari / EPA)


Tenzije rastu u susjednoj nam Italiji zbog novih mjera Vlade u borbi protiv koronavirusa. Prosvjedi u većim gradovima postali su gotovo svakodnevnica, a jučer su tako stotine prosvjedovale u Firenzi i Bologni, piše la Reppublica.

Na ulicama Firenze sinoć se odigravao pravi gerilski rat - više stotina prosvjednika pokušali su "upasti" na Piazza della Signoria, u čemu ih je spriječila policija.

Prosvjedi u Firenzi (EPA)

Prosvjednici su pak na to odgovorili bacanjem Molotovljevih koktela, boca i kamenja, a iz okupljene mase se čulo: "Nismo fašisti, samo smo gladni". Sukobi demonstranata i policije u središtu Firence trajali su satima, a iza njih su ostale vandalizirane ulice, razbijeni izlozi i nadzorne kamere…

Gradonačelnik Nardella napisao je na Facebooku: "Natjerali su nas da živimo nadrealnu, užasnu i bolnu noć u Firenci. Ne izražavaju se nečiji razlozi, ne izražava se patnja. Ovdje je nasilje samo sebi svrha. Oni koji devastiraju Firenzu moraju platiti za ono što su učinili".

Kad je policija konačno zauzdala prosvjede, 20 ljudi je uhićeno, piše la Reppublica.

U Bologni se okupilo 300-tinjak prosvjednika među kojima su bili i ultrasi Bolonjskog nogometnog kluba 1909, brojni građani kao i mještani okolnih mjesta. Policija je spremno dočekala demonstrante, no sve je u konačnici završilo bez nasilja i vandalizma.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater