VALLETTA

Uhićeno preko polovice prometnih policajaca na Malti

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Više od polovice malteških prometnih policajaca, uključujući njihovog šefa, uhićeno je zbog sumnje u lažiranje stotine prekovremenih sati, nakon anonimne dojave zviždača. 

Pritvoreno je 37 od ukupno 50 prometnih policajaca u toj zemlji zbog sumnje u prijavu stotine neodrađenih prekovremenih sati u razdoblju od najmanje tri godine. 

Otočić u Sredozemnom moru godinama prati narušeni imidž zbog optužbi o raširenoj korupciji, nepotizmu i financijskim malverzacijama među političkom i poslovnom elitom. 

Šef prometne policije Walter Spiteri sumnjiči se da je tražio na korištenje motocikl iako je na raspolaganju već imao vozača i službeni automobil. 

"Šef prometne policije jučer je podnio ostavku koja je prihvaćena", priopćila je u srijedu policija. 

Nekoliko policajaca sumnjiči se za kupnju goriva za svoja privatna vozila. 

Premijer Robert Abela rekao je da je dobro što policija provodi istrage u vlastitim redovima. 

"To potvrđuje funkcionalnost policije. Ako istrage pokažu da te ljude treba dovesti pred sud ili poduzeti disciplinske mjere protiv njih, onda će se to i dogoditi", rekao je Abela.  

Oporbena Nacionalistička stranka kaže da policija nije izuzeta od "kulture korupcije i nekažnjivosti", očite u brojnim područjima života.  

Abela je prošli mjesec prisegnuo za premijera nakon što je njegov prethodnik podnio ostavku zbog miješanja u istragu ubojstva novinarke Daphne Caruane Galizije. 

Istraga prometne policije pokrenuta je nakon pisma zviždača policijskom povjereniku u kojem je detaljno navedeno kako službenici unovčuju dužnosti koje nikada nisu obavljali. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of