DŽAKARTA

U Indoneziji poplave usmrtile najmanje 16 ljudi, raselile stotine

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Najmanje 16 ljudi je poginulo, a stotine su raseljene iz svojih domova u klizanju terena i poplavama koje su pogodile indonezijski otok Sulawesi, objavili su u srijedu dužnosnici agencije za ublažavanje katastrofa u zemlji.

Spasioci su još uvijek tragaju za 23 nestale osobe nakon poplava koje su pogodile Sjeverni Luwu, okrug provincije Južni Sulawesi, rekao je Raditya Jati, glasnogovornik agencije. 

Snimke s terena pokazuju oštećene kuće preplavljene gustim blatom, dok je pista lokalnog aerodroma također prekrivena blatom i nanesenim ostacima otpada. 

"Nadam se da će nas ujediniti naši napori za oporavkom", rekao je na Kompas TV-u Nurdin Abdullah, guverner Južnog Sulawesija.

Tijekom nekoliko dana, zbog obilnih kiša poplavile su tri obližnje rijeke, uzrokujući evakuaciju preko 650 ljudi, navode lokalni dužnosnici.

U Indoneziji često dolazi do poplava i klizanja tla osobito tijekom kišne sezone, a ionako teška situacija se pogoršava sječom šuma.

U poplavama koje su u siječnju, nakon rekordno obilnih kiša, pogodile indonezijski glavni grad Džakartu život je izgubilo 66 ljudi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum