TEL AVIV

Nove oborine u Izraelu nakon smrtonosnih poplava

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Sjeverni i središnji dio Izraela priprema se za nove obilne kiše i poplave u četvrtak, nakon što je u olujama proteklih dana poginulo najmanje troje ljudi te nastala velika šteta.

Galilejsko more poraslo je za oko 23 centimetra u 24 sata, prema izraelskoj upravi za vodne resurse.

Škole u sjevernom Izraelu ostale su zatvorene u četvrtak, čime je pogođeno oko 400.000 djece, objavio je izraelski radio Kan.

Muškarca je zahvatila i progutala vodena stihija u izraelskom gradu Nahariyi na sjeveru zemlje, priopćila je spasilačka služba  Magen David Adom u srijedu. Pokušavao je spasiti obitelj zarobljenu u automobilu.

Obojica izraelskih čelnika - predsjednik Reuven Rivlin i premijer Benjamin Netanyahu - odala su mu počast u odvojenim izjavama. Nazvali su ga junakom i poslali izraze sućuti njegovoj obitelji.

Mediji su izvijestili da je njegovu pogrebu prisustvovalo oko tisuću ljudi.

Od početka kišne sezone u Izraelu je smrtno stradalo sedmero ljudi. Sve gradske službe bile su zatvorene u Nahariyi u četvrtak.

Spasilačka služba rekla je da je primila više od 5000 poziva za pomoć te rekla stanovnicima da izbjegavaju ići van.

U subotu se utopio mladi izraelski par zarobljen u liftu poplavljene podzemne garaže. Građani su rekli da su zvali općinu, policiju i vatrogasce više puta, no linije su bile prekinute. Kad je pomoć konačno stigla, bilo je prekasno.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom