REAKCIJA NAKON PRESUDE

Zagrebački sud se ražestio na medije nakon "slučaja Severina": VRIJEĐATE NAŠU SUTKINJU, VRŠITE PRITISAK...

| Autor: Portal NoviList.hr

Odluka se donosi na temelju savjesne i brižljive ocjene svih provedenih dokaza, a sudac je ne donosi zato što je netko majka djeteta, a netko otac, niti zato da dobije naklonost roditelja kojem su mediji dostupni, niti javnosti, niti politike ili nekih drugih interesnih skupina, ističu sa Suda

Općinski sud u Zagrebu danas se oglasio o slučaju borbe za skrbništvo između pjevačice Severine Kojić i njezinog bivšeg supruga Milana Popovića nad njihovim sinom Aleksandrom.

Odlučili su se oglasiti, ističu, kako bi zaštitili dostojanstvo sutkinje koja je donijela presudu i privremenu mjeru kojom je odlučeno da mali Aleksandar živi s ocem, a s majkom ostvaruje samo susrete i druženja. 


Severina Kojić ima pravo viđati sina, ali ima i pravo podnijeti žalbu na ovu odluku sutkinje u razdoblju od još desetak dana.

"...medijski prostor je korišten kako bi se obezvrijedio i omalovažio rad sutkinje Tee Golub, vrijeđajući njezin sudački integritet, čak i na osobnoj razini, kojemu je namjera očito i vršenje neprimjerenog i nedopuštenog pritiska, kako na njezin rad, tako i na rad Županijskog suda, koji će odlučivati u žalbenom postupku...", kažu sa Suda.

Dodaju kako sudac odluku donosi prema činjenicama utvrđenim u postupku i provedenih dokaza uz primjenu prava i svog slobodnog sudačkog uvjerenja, vodeći se pritom najboljim interesom djeteta o kojem u konkretnom slučaju odlučuje, s obzirom na to da je izostao sporazum njegovih roditelja.

"Odluka se donosi na temelju savjesne i brižljive ocjene svih provedenih dokaza, a sudac je ne donosi zato što je netko majka djeteta, a netko otac, niti zato da dobije naklonost roditelja kojem su mediji dostupni, niti javnosti, niti politike ili nekih drugih interesnih skupina. Sudac donosi odluku zato što se roditelji nisu znali, mogli ili htjeli dogovoriti, a često i zato što jedan ili oba roditelja ne prepoznaju potrebe djeteta i stavljaju svoje osobne interese ispred interesa svoga djeteta. Protiv svake odluke suda, stranka ima pravo korištenja pravnih lijekova. Odluke suda prvog stupnja preispituju se u žalbenom postupku pred Županijskom sudom, a ne na ulici i medijima", poručuju sa Suda.


Naglašavaju da sud ne oduzima i ne dodjeljuje djecu te da je nedopustivo omalovažavanje suca koji je odnio odluku jer se odluka jednom roditelju ne sviđa.

"Medijska kampanja je trajala tijekom cijelog postupka, a intenzivirala se u vrijeme kada je predmet bio pred zaključenjem i donošenjem odluke, kako bi se na uređujuću sutkinju izvršio pritisak, a nastavkom medijske kampanje očito se želi utjecati na postupanje Županijskog suda. Suci savjesno i odgovorno rade i radit će svoj posao, štitit će prava i interese djece i svake stranke u postupku, svakog roditelja, neovisno je li to majka ili otac. Sud tako postupa i postupat će i dalje, pa i u slučaju kada te stranke nastoje opstruirati rad suda neprimjerenim pritiscima, šteteći tako prije svih, na žalost, vlastitoj djeci", stoji u priopćenju Općinskog građanskog suda u Zagrebu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter