MOSTAR

Objedinjene kazne zatvora osuđenom za ubojstva Hrvata u Vitezu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Sud Bosne i Hercegovine preinačio je pravomoćnu presudu kojom je Jasmin Čoloman, bivši pripadnik Armije BiH, osuđen za zločine počinjene u Vitezu i presudu Općinskog suda u Zenici za druga kaznena djela, te mu izrekao jedinstvenu zatvorsku kaznu u trajanju četiri godine i pet mjeseci.   

Kako je u ponedjeljak izvijestila Balkanska mreža (BIRN) koja prati pravosudne procese, Čolomanu je izrečena jedinstvena kazna za presudu u slučaju ubojstva troje hrvatskih civila tijekom rata te drugu presudu kojom je proglašen krivim za krađu te posjedovanje droge i oružja.  

Čoloman je ranije pred ovim sudom osuđen na tri godine zatvora jer je kao pripadnik Diverzantskog voda Sedme muslimanske brigade Armije Bosne i Hercegovine u travnju 1993. sudjelovao u ubojstvima hrvatskih civila koji su bili zatočeni u Domu u mjestu Počulica kod Viteza. U napadu na Omladinski dom u Počulici ubijeno je troje civila, dok ih je devet ranjeno, navodi BIRN. 

Općinski sud u Zenici je u listopadu prošle godine Čolomanu izrekao kaznu od godinu i pol dana zatvora zbog teške krađe te zbog posjedovanja droge i oružja. 

Sud BiH je  donio odluku kojom se preinačavaju pravomoćne presude u dijelu odluke o kazni od tri godine, odnosno godinu i pol zatvora, te mu je izrečena jedinstvena kazna zatvora u trajanju četiri godine i pet mjeseci zatvora. 

Osuđenom će, kako je navedeno iz Suda BiH, u kaznu biti uračunato vrijeme od 25. lipnja do 31. listopada 2014. godine, koje je proveo u pritvoru u kaznenom postupku za ratni zločin, kao i vrijeme provedeno na izdržavanju kazne zatvora za počinjeni ratni zločin. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater