Objavljen dramatičan video

PRIZORI IZ ITALIJE KOJI LEDE KRV U ŽILAMA Pod okriljem noći, vojni kamioni, puni lijesova, njih više desetaka, voze žrtve koronovirusa u druge talijanske regije jer Bergamo više nema kapaciteta

| Autor: Portal Glas Istre
Foto Screenshot

Foto Screenshot


Kao da smo u ratu! Dramatični su to naslovi i tekstovi talijanskih medija kada izvještavaju o pandemiji koronavirusa. U zadnje vrijeme možda najdramatičniji tekst i video dolazi iz Bergama. Pod okriljem noći, vojni kamioni, puni lijesova, njih više desetaka, krenuli su na put u druge talijanske regije kako bi odvezli žrtve koronovirusa jer Bergamo više nema kapaciteta ni pokopati ni spaliti sve mrtve.

gg

Kako prenosi La Repubblica, vojni su kamioni angažirani kako bi vozili lijesove u druge talijanske regije, ili mjesta odakle dolaze žrtve koronavirusa jer je Bergamo više nema kamo sa žrtvama. Dramatični tekst slijedi i video u kojem se vide kolone kamiona punih lijesova kako napuštaju Bergamo.

Italija je naredila vojsci da odveze tijela iz Bergama, grada u središtu epidemije koronavirusa preplavljenog sprovodima, dok se vlasti pripremaju produljiti mjere karantene širom zemlje.

Video snimke lokalnih stanovnika u Bergamu, sjeveroistočno od Milana, objavljene na internetskoj stranici lokalnog lista Eco di Bergamo pokazuju dugu kolonu vojnih kamiona koji se noću kreću ulicama te premještaju lijesove s gradskoga groblja.

Vojni glasnogovornik potvrdio je u četvrtak da je 15 kamiona i 50 vojnika raspoređeno da preveze tijela u susjedne pokrajine.

Ranije su lokalne vlasti u Bergamu uputile apel za pomoć u kremiranju jer je njihov krematorij preplavljen tijelima.

Italija je prijavila najveće povećanje broja umrlih od koronavirusa u jednom danu, ukupne brojke s 475 porasle su na gotovo 3000.

Više je od 300 umrlih samo u Lombardiji, gdje se nalazi Bergamo, najteže pogođena pokrajina s više od 4000 slučajeva.

Italija je ušla u karantenu prije ostalih europskih zemalja, ali broj zaraženih i dalje raste pa vlada razmatra strože mjere kojima bi se dodatno ograničilo već strogo ograničeno kretanje na otvorenome.

List Corriere della Sera u četvrtak prenosi izjavu premijera Giuseppea Contea koji kaže da će vlada produljiti izvanredne mjere, škole ostaju zatvorene kao i mnoge tvrtke.

Mjere nalažu da je većina trgovina zatvorena najmanje do 25. ožujka, a škole do 3. travnja.

Conte nije rekao koliko će mjere biti na snazi. Dužnosnici su objasnili da su potrebne strože mjere jer previše ljudi ne poštuje odredbe da ostaju u kućama te da još uvijek tisuće obolijevaju.

Zdravstvene službe u Lombardiji na rubu snaga

Slike vojnih kamiona koji prenose tijela pokazuju razmjere poslova koje obavljaju zdravstvene službe u najteže pogođenim sjevernim pokrajinama blizu točke pucanja u ovoj kriznoj situaciji.

Giacomo Angeloni, mjesni dužnosnik nadležan za groblje u Bergamu, rekao je ranije ovaj tjedan da krematorij radi danonoćno te da se kremira 24 tijela na dan, gotovo dvostruko od normalnog maksimuma te da ne može tako nastaviti.

Tijela je toliko da su morali maknuti klupe u crkvi da izlože mnogobrojne lijesove, ali se svaki dan donose nova tijela.

Guverner Lombardije Attilio Fontana rekao je da su liječnici i medicinske sestre na rubu snaga.

"Brinem se da bi mogli tjelesno i duševno podleći, jer ako oni podlegnu, dogodit će se zaista katastrofa", rekao je Angeloni za Radio Capital.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini