Dug je put oporavka

OČEKIVANI PAD BROJA MRTVIH U ITALIJI SE JOŠ NIJE DOGODIO U posljednja 24 sata lagani porast broja umrlih i zaraženih

| Autor: Vanesa BEGIĆ

U Italiji je u posljednja 24 sata zabilježen nešto veći broj umrlih i pozitivnih na koronavirus u odnosu na protekla 24 sata. U petak je tako preminulo 570 osoba, što je nešto više nego dan ranije, kada su zabilježene 542 preminule osobe. Toliko očekivani pad broja preminulih, koji je bio najavljen početkom travnja, još se nije dogodio, no eksperti najavljuju da bi to moglo biti neposredno nakon Uskrsa.

        Novooboljelih je sada 1.396, a dan ranije ih je bilo 1.195. U jedinicama intenzivnog liječenja nalazi se 3.497 osoba, što je 108 manje nego dan ranije, a sa simptomima su hospitalizirane 28.242 osobe, odnosno 157 manje nego u četvrtak.

        Nakon Uskrsa, trebale bi se postupno otvoriti prodavaonice s robom za bebe, knjižare i neke prodavaonice malih kućanskih aparata, što će uskoro biti definirano, te pojedine proizvodne djelatnosti vezane za farmaciju. Djelomično "otvaranje" Italije trebalo bi, ako ne dođe do porasta broja mrtvih, započeti od 4. svibnja, ali sve u fazama i ovisno od regije do regije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum