COVID-19

"NE DAJTE DA VAS LAŽU" Srpska znanstvenica razotkrila što je sve u cjepivu: "Toliko je prirodno da možete od njega napraviti bakin kolač"

| Autor: Glas Istre
EPA

EPA


"Riješih da iskoristim svoju diplomu biokemije i otkrijem što je zaista u Pfizer RNK vakcini. Ne dajte da vas lažu, čitajte do kraja", istaknula je znanstvenica Isidora Stanković, javlja Rtl.hr.

Iako ne teče sve glatko kada je riječ o masovnom cijepljenju protiv koronavirusa, na svjetskoj razini bismo mogli reći da je ono u punom zamahu. Pored svih problema, javljaju se skeptici koji ne vjeruju cjepivu i sumnjaju u njegovu sigurnost. Ponajprije zbog onih sumnjičavih, doktorantica biomedicinskih znanosti Isidora Stanković je na svom Facebooku i laicima opisala što se točno nalazi u Pfizerovom cjepivu. Stanković je inače rodom iz Niša, a trenutno radi u Weill Cornell Medicine, njujorškoj organizaciji koja proučava inovacije u liječenju te vodi razna znanstvena istraživanja.

Pročitajte njezinu objavu u cjelosti:

"Riješih da iskoristim svoju diplomu biokemije i otkrijem što je zaista u Pfizer RNK vakcini. Ne dajte da vas lažu, čitajte do kraja".

– BNT162b2 iRNK – modificirani RNK spike (S) proteina virusa korona, ovdje pod nazivom BNT162b2.

– Polietilen glikol (PEG) – molekula koji se nalazi u brdu prirodnih proizvoda i milijardu lijekova. Koristi se i u laksativima ili npr. da omekša sladoled (onaj na točenje). Ovdje je u grupi masti.

– ALC-0315 = (4-hidroksibutil) azanedil)bis (heksan-6,1-dil)bis(2-heksildekanoat); ALC-0159 = 2-[(polietilen glikol)-2000]-N,N-ditetradecilacetamid; 1,2-Distariol-sn-glicero-3-fosfoholin kolesterol. Ovo su masti. Prave lipidni mjehur oko RNK molekula i tako ga štite od razgradnje.

– Kalcij klorid, kalcij-dihidrogen-fosfat, natrij klorid, dinatrij-hidrogen-fosfat-dihidrat. Ovo su soli.

– Dihidrogen monooksid – voda. Rastvarač.

Poruka priče: Nije sve što zvuči 'opasno' jer smo bježali sa satova kemije zaista i opasno.

Poruka priče 2: Ovo cjepivo je toliko prirodno i organsko da možete bakin kolač od nje napraviti", tvrdi Isidora. 

Nakon njezinog objašnjenja, čak bi se i najveći skeptici i antivakseri mogli zapitati nad svojim teorijama o sigurnosti cjepiva.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom